Megannyi nagyszerű tévésorozat közül borzasztóan nehéz kiválasztani, melyikbe is fogjunk bele. Mindegy, hogy milyen témájú vagy műfajú szériák iránt érdeklődünk, temérdek lehetőségünk van elmerülni újabb és újabb emberek életében, küzdelmeiben, problémáiban. Természetesen tinisorozatokból is bőven van választék, és talán ez kényesebb világ, mint az összes többi, hiszen úgy kell a fiatalok életét ábrázolni, hogy azzal sokan tudjanak azonosulni, a problémáik pedig ne legyenek bagatellizálva.

RiverdaleA Ranker olvasóinak szavatai alapján a tinisorozatok közül a Riverdale végzett az első helyen, amelynek az Archie Comics képregénysorozat az alapja. A dráma egy kisvárosban játszódik, ahová egyből egy tragikus eseményt követően csöppenünk. Az iskola legnépszerűbb diákjának halála köré szerveződnek az események, és gyorsan kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik. Hazugságok és rejtélyek szövik át az emberek életét, és ahogy fény derül egy titkora, annak helyébe rögtön érkezik egy másik.

13 okom voltA 13 okom volt című tinidráma egy 2007-es, azonos című könyvből készült sorozat, amelyben a főszereplő, a 17 éves Clay Jensen, akinek elhunyt a barátnője. Hannah Baker öngyilkosságot követett el, mert nem bírta feldolgozni a róla terjedő pletykákat, és úgy érezte, senki nincs mellette, senkitől nem kapott segítséget. A fiatal lány kazettákon osztotta meg azt a 13 okot, amely szerepet játszott a döntésében.

A ki***tt világ végeA vígjáték-dráma sorozat sokak tetszését elnyerte, melynek oka a széria sötét humora, valamint az alaptörténet egyedisége. A sorozat Charles Forsman azonos című képregényén alapul. Főszereplője, a 17 éves James azt gondolja magáról, hogy pszichopata, és több állat megölése után úgy dönt, ideje volna kioltani egy ember életét. Kapóra jön neki, hogy osztályukba új lány érkezik, aki még keresi is a fiú társaságát. Alyssa ráveszi, hogy szökjenek meg, miközben a fiú végig azon morfondírozik, hogy mikor és hogyan olthatná ki a lány életét.

Sabrina hátborzongató kalandjaiSabrina az Archie Comicsból ismert karakter, akinek kalandjait nem először próbálják feldolgozni. Először Sabrina a tiniboszorkány címen készítettek adaptációt, de az új változatnak semmi köze nincsen ahhoz a humoros és könnyed hangvételű szériához, ami már a címéből is világos lehet. Sabrina kalandjai sokkal sötétebbek és hátborzongatóak, sokkal horrorisztikusabbak.