A színésznő, aki a legnagyobb félelmébe halt bele: Natalie Wood

Forrás: Collection Christophel via AFP/Avon Productions / Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Avon Productions / Metro-Goldwyn -
halál színésznő Natalie Wood magazin fulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Natalie Wood korának egyik legnagyobb sztárja, kinek élete tele volt csupa hullámvölgyekkel. Zsarnokoskodó anya, fóbiák és folyamatos csalódások sorozata. A gyönyörű színésznő 39 éve tűnt el hajójának fedélzetéről, ám a mai napig nem tudni mi okozta rejtélyes halálát. Portré.

Kezdetek

Wood szülei, Nyikoláj és Mária Zaharenko orosz bevándorlók voltak. Nem sokkal Natalie születése után a család Santa Rosá-ba költözött. Az anya felfigyelt a kislány elbűvölő természetére, így mindenáron sztárt akart belőle csinálni.

Máría tudta, hogy a színészetben rengeteg pénz van, így kihasználva lánya különleges tehetségét, Los Angelesbe költöztette a családot és hozzákezdett Natalie filmes karrierjének agresszív kiépítéséhez. Az asszony rengeteg terhet rakott a lelkileg instabil színésznő vállára. Nataliék hárman voltak testvérek, ő volt a középső, amely örökre megpecsételte az életét.

Máría ugyanis még Oroszországban meglátogatott egy jósnőt, - lányai születése előtt - aki elárulta neki, hogy második gyermeke világsztár lesz, de óvakodjon víztől, ugyanis megérzése szerint fulladás okozhatja a vesztét.

Innentől kezdve pedig eldőlt a sorsa, anyja ugyanis betegesen féltette a víztől, melynek hatására Natalie sosem tanult meg úszni.

Natalie Wood korának egyik legnagyobb sztárja, kinek élete tele volt hullámvölgyekkel Forrás: Collection Christophel via AFP/Avon Productions / Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Avon Productions / Metro-Goldwyn

Wood gyermekkorában közel 20 filmben szerepelt. Ám az igazi átütő sikert az 1947-es Csoda a 34. utcában című filmjével érte el. Kislányos bája miatt gyermekszerepekbe kényszerítették egészen 1955-ig, amit egy idő után rendkívül utált, úgy érezte nem veszik komolyan. Mindenáron bizonyítani szeretett volna.

Mikor lett nagybetűs világsztár? Mikor tudta megmutatni igazi tehetségét?

Talán akkor, amikor megkapta a Haragban a világgal című nagysikerű mozi főszerepét, amelyben a tragikusan fiatalon meghalt színészóriással, James Deannel játszott. Ebben a szerepben egy igazi nőt alakíthatott. Ám a film és a forgatás számára mégis egy rendkívül rossz emlék maradt, hiszen éppen a premier előtt szenvedett halálos autóbalesetet Dean. A színésznőt ez nagyon megviselte, hiszen igazán jó barátok lettek a sármos színésszel.

A Haragban a világgal című nagysikerű filmben a tragikusan fiatalon meghalt színészóriással, James Deannel játszott Forrás: Collection Christophel via AFP/© Warner Bros/Warner Bros

Feleséggé válni, többször is

Még egészen kislány volt, amikor első látásra szerelmes lett Robert Wagnerbe, nagyjából 12 éves lehetett, amikor egy filmstúdióban megpillantotta az akkor már neves színészt. Eldöntötte, hogy őt szeretné férjéül. Pár évvel később pedig valóra vált a kívánsága, ugyanis alig volt felnőtt korú, amikor Wagner randevúzni hívta. A romantikus légyott pedig olyannyira jól sikerült, hogy 1957. december 28-án hozzáment a nála 8 évvel idősebb színészhez. A lángoló szerelem azonban pusztító volt, hiszen 1962-ben felbontották a házasságot. Pletykák szerint nem tudta elviselni férje golfmániáját, mások szerint anyagi gondjaik és a stressz is hozzájárult a váláshoz. Ám valószínűleg nem Natalie akart elválni Roberttől. Csupán annyi hibát vétett, hogy fiatal volt, felfelé ívelt a karrierje, rengeteg forgatásra hívták, férjével ellentétben, amit a színész nem tudott elviselni. Végül szétváltak útjaik. Hét év múlva Natalie újra összeházasodott és Richard Gregson felesége lett, akitől első gyermeke született. Sajnos azonban ez a házasság sem tartott sokáig, rövid időn belül elváltak.

Már kétszeresen elvált asszony volt, amikor egy partin újra összetalálkozott Robert Wagnerrel. Azonnal egymásba habarodtak. Igaz szerelem volt az övéké.

Wagner szerint az első próbálkozásuknál túlbuzgók és fiatalok voltak.

Csupán rossz időben találkoztak, de a szerelmük valós volt. Így nem sokkal később Wagnertől is született egy lánygyermeke.

Igaz szerelem volt Natalie Wood és Robert Wagner között Forrás: AFP

A legnagyobb félelem

Natalienak rengeteg fóbiája volt félt a sötétségtől, félt a magánytól, félt az együttléttől, félt sikeresnek lenni vagy éppenséggel elfeledettnek lenni. Szorongó emberként írta le magát, ám legnagyobb mumusa a víz és a fulladás volt

1981 novemberében elkezdődött az Agyhalál című film forgatása, Christopher Walkennel. Akivel jó barátságot ápoltak a magánéletben is. Így a hálaadás körüli napokban kaptak pár szabadnapot. Ekkor Wagner, Walken és Wood a hírhedt Catalina szigetre utaztak. Hajójuk, a Splendor Isthmus Cove-nál kötött ki. Velük volt még Dennis Davern, a hajó kapitánya, aki évek óta a párnak dolgozott. A végzetes estén, 1981. november 29-én iszogattak, ám egy kisebb vitába torkolott az este. Walken és Wagner összekaptak és fölényeskedtek egymással. Natalie ezt valószínűleg megelégelte, így vagy el akarta hagyni a jachtot, vagy a folyton a hajónak csapodó csónakot akarta átvinni a másik oldalra, amikor váratlanul megcsúszott és beleesett a hideg vízbe. Egy asszony egy közeli hajón hallott egy női hangot, aki segítség után kiábált, de körülbelül 10-15 perc múltán megszűntek a hangok. Ezért nem foglalkozott veletovább, azt hitte csak szórakoznak. Amikor a két színész lehiggadt, feltűnt nekik, hogy Natalie túlságosan csendben van. Elkezdték keresni, de sehol sem találták. Azonnal értesítették a parti őrséget, akik rövid időn belül megtalálták a gyönyörű színésznő holttestét.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy Wood meglehetősen alkoholos állapotban esett a tengerbe és megfulladt. A teste tele volt ütésfoltokkal, amiket esés közben szerezhetett. Később azt is állították, hogy talán ruhája ölte meg. Ami túl sok vizet szívott magába és nemes egyszerűséggel lehúzta víz alá.

A rejtélyes halálesetre a mai napig nem találtak magyarázatot. Sokáig Wagnert okolták a színésznő fulladásáért, amit a színész egyenesen elutasított és vérlázítónak nevezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.