Kate Winslet első csókját egy lánnyal váltotta

Forrás: Getty Images/2015 Getty Images/Mike Windle -
Titanic Karácsonyi ének Egy makulátlan elme örök ragyogása Oscar-díj Bridget Jones Kate Winslet Reading magazin Holiday Leonardo DiCaprio évforduló A szabadság útjai születésnap Mennyei teremtmények
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyűrűt kapott Leonardo DiCapriótól, az egyik férjét egy lakástűz révén ismerte meg, és nem szereti a cipőket. Ezekről, és még sok már érdekességről olvashatsz cikkünkben a 45. születésnapját ünneplő Kate Winslet kapcsán.

1.

Kate Elizabeth Winslet néven született az angliai Readingben, igazi művészcsaládba. Mindkét szülője színpadi színész, az anyai nagyszülei pedig színházat vezettek.

Kate Elizabeth Winslet néven született az angliai Readingben Forrás: Getty Images/2015 Getty Images/Mike Windle

2.

Élete első kamerák előtti szerepét tizenegy évesen játszotta egy gabonapehely-reklámfilmben, és a Mézszörny nevű figurával kellett táncolnia.

3.

Élete első kamerák előtti csókját pedig egy lánnyal váltotta a Mennyei teremtmények című, tragikusan végződő filmben, amelynek főszerepe révén tizenhét évesen felfigyelt rá a világ.

4.

Világsztárt a Titanic csinált belőle, de a film díszbemutatóján nem tudott részt venni. Egy közeli barátja és korábbi partnere temetését ugyanis ugyanakkor tartották, és egy pillanatig sem volt kétséges, melyiken legyen ott.

5.

Ő ért el legfiatalabb korban, mindössze huszonkét évesen odáig, hogy kétszer is jelöljék Oscar-díjra (a Titanicért és az Értelem és érzelemért). Azóta összesen hétszer jelölték már, és ebből egyszer vihette haza az aranyszobrot, A felolvasó főszerepéért.

6.

A Titanic óriási sikere után szándékosan visszautasította a kosztümös romantikus filmeket, mert nem akart skatulyába kerülni. Így maradt le többek között a Szerelmes Shakespeare és az Anna és a király női főszerepeiről is.

7.

Leonardo DiCaprióval máig tart a barátságuk, a gyerekei csak Leó bácsinak hívják. Sőt, a Titanic után bő tíz évvel eljátszottak egy válságba jutott házaspárt is A szabadság útjaiban. Ennek forgatásán DiCaprio egy gravírozott gyűrűt is ajándékozott neki, de azt senkinek nem árulják el, mi van ráírva.

8.

Ő volt az egyik fő jelölt a Bridget Jones naplójának főszerepére, de végül azért nem kapta meg, mert még túl fiatalnak tartották hozzá.

9.

A Karácsonyi ének című animációs filmhez felénekelt betétdala annyira jól sikerült, hogy a producerek úgy döntöttek, kiadják külön is a számot. Az ötlet pedig bevált, mert a dal végül a toplista hatodik helyéig jutott Nagy-Britanniában.

10.

A Holiday című filmje volt az első, amiben a saját akcentusával beszélt. Egészen addig minden filmszerepéhez kidolgozott egy külön beszédmódot.

11.

Háromszor házasodott, és mindhárom férjétől egy-egy gyereke született. A rendezőasszisztens Jim Threapletont A marokkói kaland forgatásán ismerte meg, a rendező Sam Mendest egy színházi szerepajánlatnak köszönhetően, Edward Abel Smith-t pedig egy lakástűz révén.

12.

A második férje, Sam Mendes (Amerikai szépség, Skyfall, 1917) és ő ugyanabban a kórházban születtek, tíz év eltéréssel.

A második férje, Sam Mendes és ő ugyanabban a kórházban születtek, tíz év eltéréssel Forrás: WireImage/2009 Kevin Mazur/Kevin Mazur

13.

Elkötelezett támogatója az autizmussal élőket segítő szervezeteknek. 2009-ben egy autizmussal foglalkozó izlandi dokumentumfilm narrátori szerepét is elvállalta, 2012-ben pedig maga is írt egy könyvet a témában.

14.

Nem szereti a cipőket. Sokkal szívesebben hord csizmát, mert a saját megfogalmazása szerint olyankor jobban érzi, hogy két lábbal a talajon áll.

15.

A filmjei közül a Mennyei teremtmények, az Egy makulátlan elme örök ragyogása, A szabadság útjai, A felolvasó és a Steve Jobs a kedvencei. A legtöbbre pedig azt az alakítását tartja, amit az Egy makulátlan elme örök ragyogásában nyújtott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.