Az Ozone TV sajátgyártású dokumentufilmje arra keresi a választ, vajon tényleg pusztulásba viszi-e a társadalmat az 5G. November 2-án 22:00-kor láthatják a nézők a műsort, "5G - A gépek internete" címmel.

Dübörög a globális tiltakozás: Angliában mobilhálózatok adótornyait gyújtották fel; vannak, akik szerint az 5G terjeszti a koronavírust is.Teljes káosz van az új technológiával kapcsolatban az információs térben. Laikus és szakmai vélemények csapnak össze egymással, érvek és ellenérvek hangzanak el.

De vajon mi az igazság? Tényleg pusztulásba viszi a társadalmat az 5G? Leigázza az emberiséget a technika? Ez minden idők legnagyobb emberkísérlete? Vagy éppen ellenkezőleg, egy szép új világ ígéretét tartogatja?
Az OzoneTV saját gyártású dokumentumfilmje az egyik legnagyobb társadalmi vitát kiváltó új technológiával kapcsolatban rántja le a leplet. Félelmek, tévhitek és tények - minden, amit tudni lehet az 5G-ről, elhangzik majd a műsorban. Megszólalnak többek között a téma szakavatott tudói is, egyetemi kutató, elektroszenzitív gyógyszerész és távközlési szakember is.

"Képzeljük el egy olyan szituációt, amikor beülünk reggel az autóba, de már nem sofőrként, hanem utasként, hiszen mindent az önvezető járművünk hajt végre. És az intelligens hálózatnak köszönhetően egészen pontosan tudjuk, hogy a közlekedésben résztvevő összes szereplő hogyan viselkedik, ennek köszönhetően sokkal inkább biztonságban érezhetem magam, csökkennek a közlekedési balesetek, csökkennek a dugók, és ennek köszönhetően a károsanyag kibocsátás is" - Mácz Ákos - Szakmai vezető, 5G koalíció.

"Sokakban felmerül, és nagyon sokat lehet olvasni vagy hallani arról, hog az 5G veszélyes, káros, akár halált is okozhat. De amennyire én látom, és én ismerem a jelenlegi felméréseket és kutatásokat, nincsen semmilyen megerősítő bizonyíték arra, hogy aggódnunk és félnünk kéne" - Klégl Klementina, Üzletfejlesztés és portfóliómenedzsment ágazatigazgató, T-Systems Magyarország Zrt.