Tudj meg többet! Elstartolt az UniLife Felsőoktatási Portál

Forrás: Shutterstock -
Unilife felsőoktatás tanulás egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elindult az unilife.hu, ahol oktatási hírekkel, fogalmakkal, pályaválasztást segítő tartalmakkal várják az érdeklődőket. A portál egyaránt szól a felvételi előtt álló fiatal közönségnek és szüleiknek, valamint a már egyetemi tanulmányaikat folytató hallgatóknak. Az interaktív weboldalon szórakoztató tartalmakkal edukálják az oldalra látogató fiatalokat, sőt a pályaválasztásban is segítségükre lesznek.

A most elstartolt unilife.hu portál azért jött létre, hogy megkönnyítse a pályaválasztó fiatalok és családjuk döntését mind a képzési terület, mind pedig az intézmény, egyetemi város tekintetében. A portálon keresztül a fiatalok beleláthatnak az egyetemi élet rejtelmeibe, tájékoztatást kaphatnak a legfrissebb hírekről, határidőkről, eseményekről, személyi változásokról, emellett szórakoztató, közérthető, emészthető formában ad tájékoztatást a szárazabb, nehezebben érthető témákról is.

Az UniLife az alábbi témakörökben nyújt segítséget:

Életút
Itt főleg pályaválasztási, önismereti és pszichológiai tanácsokat kaphatnak a fiatalok, és példaképek bemutatásával mutatnak irányt a pályakezdők, valamint szüleik számára.

Pénzügyek
Az UniLife segítséget nyújt a pénzügyi tudatosság kialakulásában, valamint informál ösztöndíjakról, hitelekről és egyéb egyetemi juttatásokról is. Szó lesz arról, milyen pénzügyi kilátásokra számíthatnak a hallgatók az egyetemi életük során, illetve a diploma megszerzését követően.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Egyetem
Ebben a rovatban bemutatkoznak a legnépszerűbb szakok és univerzitások; elolvashatod a legaktuálisabb egyetemi híreket, például a pontszámítás mechanizmusát, de azt is megtudhatod, hogy milyen az élet a nagy egyetemi városokban, milyen bulikra, szakmai közösségekre számíthatnak a hallgatók egy adott intézményben.

Kvíz
Az oldal kvízjátékai, tesztjei segítenek frissen tartani a szürkeállományt, ami a felvételi és vizsgaidőszakokban kifejezetten hasznos lehet.

Karrier
Ez a rovat a diploma utáni munkakeresésben adhat segítséget a fiataloknak, de a mindennapokat segítő ötletekkel, valamint tippekkel is jelentkeznek a szerkesztők.

Szabadon
Itt a szórakozásé a főszerep, kulturális, valamint szórakoztató programajánlókat és humoros vagy épp meghökkentő cikkeket olvashatnak az ide látogatók. Lakberendezésről, kézművestippekről, kirándulási és sportolási lehetőségekről tájékozódhattok. De étkezési, életmód-, valamint szépségtanácsok is fellelhetőek lesznek.

A portál tehát sokszínű, szakmai és szórakoztató. Látogass el a weboldalra és tudj meg többet a felsőoktatás híreiről!

#tudjmegtobbet #UniLife

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.