Új filmet forgat Angelina Jolie: az ő életét viszi vászonra

Forrás: Getty Images -
filmforgatás film Angelina Jolie Don McCullin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Angelina Jolie a híres brit háborús fotós, Don McCullin életéről rendez filmet. Az Unresonable Behavour című produkció a fotós azonos című memoárkötete nyomán készül - számolt be róla a Variety.com.

A 85 éves McCullin executive producerként vesz részt a film elkészítésében. Ismeri Jolie munkáit, látta a They Killed My Father című, BAFTA-díjra is jelölt kambodzsai filmjét, és mint mondta, úgy érzi, biztos kezekben van élete története a rendezőnél.

Forrás: Getty Images

A forgatókönyvet Gregory Burke írja. A filmben a második világháború utáni Londonból induló brit fotós életútjának legfontosabb állomásait mutatják be. McCullin a világ legveszélyesebb helyszíneiről küldött fotóriportokat. Ott volt a szuezi válságnál 1956-ban, tudósított a vietnámi háborúról és az észak-ír konfliktusról.

Jolie megtisztelőnek nevezte, hogy megrendezheti a filmet McCullinról, akiben szerinte a félelmet nem ismerő vakmerőség és a humanizmus keveredik egymással, és aki teljes odaadással tudósított szemtanúként a háborúkról. Mint hozzáfűzte, a McCullin életét bemutató film egyúttal az újságírás egy fontos korszakának felemelkedését és letűnését is felidézi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.