Mardekár kulisszák: 5+1 érdekesség Draco Malfoyról

Tom Felton magazin Harry Potter Draco Malfoy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Harry-Potter a világ egyik legismertebb filmje, a világon milliók rajonganak a szemüveges varázsló tanoncért. Sokan leginkább a Griffendél házba szeretnének kerülni, ha mindez a valóságban történne, ám vannak elkötelezett Mardekár rajongók is. Ha pedig Mardekár, akkor Draco Malfoy, ha Draco Malfoy, akkor Tom Felton. A szőke színészért újonnan megvadulnak a tinilányok, TikTok videók tömkelegével találkozhatunk. Ennek okán összegyűjtöttünk néhány érdekességet a színészről és a karakterről is!

1. Figyelni kellett a bőrére

Harry Potter filmváltozatában Dracot játszó Tom Feltonnak nem volt szabad lebarnulnia a nyári időszakban, miközben a filmet forgatták. A fiatal színésznek 18-szor kellett átfesteni a haját, hogy megőrizzék a vakító platina szőke tincseit, hiszen a természetes hajszíne világosbarna,sötétszőke.

Tom Feltonnak 18-szor kellett átfesteni a haját, hogy megőrizzék a vakító platina szőke tincseit Forrás: Warner Bros. Studio

2. Valódi mágia

Jó pár évvel ezelőtt a brit The Sun egyik riportere kiderítette, hogy Tom távoli rokona Nataniel Feltonnak, aki a 1692-es hírhedt salemi boszorkányperek vett részt tanúként.

3. A finálé kegyesebb a könyvben

A Malfoy család sokkal szebb lezárást kapnak a könyv végén: Voldemort halálát mindenki ünnepli a varázslók világában. A filmben azonban Dracoék távoznak a kastélyból, mint akik tudják: nem látják őket itt szívesen. Ám a könyvben ott maradnak a Roxfortban.

A filmben Voldemort halálát követően a Malfoy család távozik a kastélyból, míg a könyvben ott maradnak a Roxfortban Forrás: Warner Bros. Studio

4. Majdnem ő lett Ron

A rajongóknak lehetetlen elképzelni, hogy Tom Felton Ront vagy Harryt játssza Draco helyett, ám majdnem így történt. Először Ron szerepére keresték fel, ám megjelenése és beszéde miatt a producerek azt gondolták jó ötlet lenne, ha megpróbálná Malfoy szerepét. Milyen jól döntöttek!

5. Örökbe akarták fogadni

Tom Felton elárulta, hogy a legkiborítóbb rajongói levél, amelyet valaha kapott, egy amerikai férfitől jött, aki örökbe akarta fogadni. A fanatikus egy csomó örökbefogadási papírt küldött aláírásra a sztárnak, és azt akarta, hogy változtassa meg a nevét Dracóra, és mondjon le a szüleiről, hogy vele élhessen.

5+1. Mégsem utálták a muglikat?

Bár Malfoyék zsigeri undort mutattak a muglik felé, valójában szoros kapcsolatot ápoltak velük korábban, különösen a gazdag muglikkal voltak kapcsolatban. Sőt, gyakran gyűjtöttek tőlük származó műalkotásokat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.