A Harry-Potter a világ egyik legismertebb filmje, a világon milliók rajonganak a szemüveges varázsló tanoncért. Sokan leginkább a Griffendél házba szeretnének kerülni, ha mindez a valóságban történne, ám vannak elkötelezett Mardekár rajongók is. Ha pedig Mardekár, akkor Draco Malfoy, ha Draco Malfoy, akkor Tom Felton. A szőke színészért újonnan megvadulnak a tinilányok, TikTok videók tömkelegével találkozhatunk. Ennek okán összegyűjtöttünk néhány érdekességet a színészről és a karakterről is!

1. Figyelni kellett a bőrére

Harry Potter filmváltozatában Dracot játszó Tom Feltonnak nem volt szabad lebarnulnia a nyári időszakban, miközben a filmet forgatták. A fiatal színésznek 18-szor kellett átfesteni a haját, hogy megőrizzék a vakító platina szőke tincseit, hiszen a természetes hajszíne világosbarna,sötétszőke.

Tom Feltonnak 18-szor kellett átfesteni a haját, hogy megőrizzék a vakító platina szőke tincseitForrás: Warner Bros. Studio

2. Valódi mágia

Jó pár évvel ezelőtt a brit The Sun egyik riportere kiderítette, hogy Tom távoli rokona Nataniel Feltonnak, aki a 1692-es hírhedt salemi boszorkányperek vett részt tanúként.

3. A finálé kegyesebb a könyvben

A Malfoy család sokkal szebb lezárást kapnak a könyv végén: Voldemort halálát mindenki ünnepli a varázslók világában. A filmben azonban Dracoék távoznak a kastélyból, mint akik tudják: nem látják őket itt szívesen. Ám a könyvben ott maradnak a Roxfortban.

A filmben Voldemort halálát követően a Malfoy család távozik a kastélyból, míg a könyvben ott maradnak a RoxfortbanForrás: Warner Bros. Studio

4. Majdnem ő lett Ron

A rajongóknak lehetetlen elképzelni, hogy Tom Felton Ront vagy Harryt játssza Draco helyett, ám majdnem így történt. Először Ron szerepére keresték fel, ám megjelenése és beszéde miatt a producerek azt gondolták jó ötlet lenne, ha megpróbálná Malfoy szerepét. Milyen jól döntöttek!

5. Örökbe akarták fogadni

Tom Felton elárulta, hogy a legkiborítóbb rajongói levél, amelyet valaha kapott, egy amerikai férfitől jött, aki örökbe akarta fogadni. A fanatikus egy csomó örökbefogadási papírt küldött aláírásra a sztárnak, és azt akarta, hogy változtassa meg a nevét Dracóra, és mondjon le a szüleiről, hogy vele élhessen.

5+1. Mégsem utálták a muglikat?

Bár Malfoyék zsigeri undort mutattak a muglik felé, valójában szoros kapcsolatot ápoltak velük korábban, különösen a gazdag muglikkal voltak kapcsolatban. Sőt, gyakran gyűjtöttek tőlük származó műalkotásokat is.