Nicsak, ki beszél? Kirstie Alley magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kvízbajnok pompom-lányként kezdte, a kokainfüggőség elől menekült a szcientológiába, a Nicsak, ki beszél! óta John Travolta a legjobb barátja, és szeret a súlyával szerepelni. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 70. születésnapját ünneplő Kirstie Alley kapcsán.

1

Kirstie Louise Alley néven született 1951. január 12-én a Kansas állambeli Wichitában. A magyar fülnek furcsa hangsorrendű keresztneve a görög eredetű Krisztina („Krisztus női követője") név egyik változata, egészen pontosan Skóciában alakult ki ez az „r" és „i" betűket felcserélő változat.

2

Kirstie Alley rendelkezik is skót ősökkel, de német, angol és ír vér is folyik az ereiben.

Kirstie Alley rendelkezik skót ősökkel, de német, angol és ír vér is folyik az ereiben Forrás: Getty Images

3

A diákéveiben nem a tanulást helyezte előtérbe, a középiskolában inkább a cheerleader csapattal volt elfoglalva, az egyetemről pedig még elsősként kirúgták.

4

Miután Los Angelesbe költözött a karrierje beindítása érdekében, dolgozott lakberendezőként és úszómesterként is.

5

Ebben az időszakban vett részt a Match Game nevű televíziós kvízműsorban, ahol szép summát, 6 ezer dollárt (ma értékén kb. 6 millió forintot) nyert.

6

Kezdő és pénztelen színésznőként a szintén ebben a cipőben járó Mimi Rogers volt a lakótársa.

7

Óriási Star Trek-rajongó, így aztán extrán különleges élményt jelentett számára a Star Trek II.: Khan haragja, ami a mozifilmes debütálását hozta el. A rajongása viszont nem akadályozta meg abban, hogy nemet mondjon a folytatásokban való szereplésére, miután kevesebb pénzt ajánlottak neki.

8

A Cheers című televíziós komédia tette sztárrá, és hozta el a karrierje legnagyobb elismeréseit, egy Emmy- és egy Golden Globe-díjat. A sorozatba eredetileg úgy került be, hogy az egyik állandó szereplő, Shelley Long távozott a szériából, és kerestek egy új színésznőt a helyére.

9

Kétszer élt házasságban. 1970 és 1977 között a középiskolai szerelmével, Robert Alley-vel – akinek a vezetékneve nem véletlenül ugyanaz mint az övé, ugyanis távoli rokonról van szó. A második férje 1983 és 1997 között a színész Parker Stevenson volt.

A második férje 1983 és 1997 között a színész Parker Stevenson volt Forrás: Getty Images/Barry King

10

A második házassága alatt átesett egy vetéléssel végződő terhességen. Ezután a férjével úgy döntöttek, hogy nem próbálkoznak tovább, és örökbe fogadtak egy kislányt és egy kisfiút.

11

Magyarországon legtöbben talán a vígjátéksiker Nicsak, ki beszél!-filmek főszereplőjeként ismerik Alley-t. A filmbeli partnere, John Travolta azóta is a legközelebbi barátja.

12

Aerofóbiával küzd, azaz betegesen retteg a repüléstől.

13

A szülővárosában oktatási centrumot nyitott tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek számára, amit a lányáról nevezett el.

A szülővárosában oktatási centrumot nyitott tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek számára Forrás: WireImage/2019 Steve Granitz/Steve Granitz

14

1979 óta a szcientológiai egyház tagja. Annak idején a kokainfüggőségéből kiutat keresve talált rá a vallásra. Rendszeresen adományoz jelentős összegeket az egyháznak, a legutóbbi hír például egy 5 millió dolláros csekkről szólt.

15

Jellemzőek rá a nagy súlyingadozások, ezekről pedig előszeretettel beszél nem csak tévéshow-kban, de komplett tévésorozatok témájaként is, mint a félig fikciós Fat Acress („Kövér színésznő"), és a reality Nicsak, ki hízott meg?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.