45 éves lett a szexi vörös filmcsillag - 15 érdekesség Isla Fisherről

Forrás: WireImage/2019 Daniele Venturelli/Daniele Venturelli
Forrás: WireImage/2019 Daniele Venturelli/Daniele Venturelli -
Isla Fisher születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ománból Skócián és Ausztrálián át vezetett az útja Hollywoodba, sikerregények szerzőjeként is ismert a hazájában, Borat a kedvenc pasija, és folyton összekeverik egy másik vörös szépséggel. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 45. születésnapját ünneplő Isla Fisher kapcsán.

1.
Isla Lang Fisher néven született 1976. február 3-án Omán fővárosában, Maszkatban skót szülők gyermekeként, akik az ENSZ-nek dolgozva tartózkodtak épp az országban.

2.
A keresztnevének kiejtése 'ájla', és Islay skót sziget nevéből ered.

3.
Az első évei Skóciában teltek, majd hatéves korában a család Ausztráliába költözött, és Isla ott nőtt fel.

45 éves lett a szexi vörös filmcsillag, Isla Fisher Forrás: WireImage/Daniele Venturelli

4.
Omán, Skócia és Ausztrália után élt Párizsban is, jelenleg pedig Los Angelesben és Londonban lakik. Az édesanyja és a testvérei Görögországban élnek, az édesapja Németországban és Nicaraguában. A különféle kultúrák és identitások között ő leginkább ausztrálnak vallja magát.

5.
Már kiskorában szívesen szerepelt, kilencéves korában kapta az első színészi munkáját egy reklámfilmben. A forgatás előtt azonban annyira lámpalázas lett, hogy órákon át hiperventilált, és majdnem elájult.

6.
Néhány kisebb tévés szerep után az Otthonunk című ausztrál szappanopera hozta el az ismertséget számára, amiben egy anorexiás és biszexuális tinilányt játszott.

7.
Miközben a sorozatban színészkedett, (a romantikus könyveket jegyző édesanyja segítségével) írt két ifjúsági regényt, amik óriási sikernek bizonyultak. Állítása szerint, ha nem jött volna neki össze a színészi pálya, most író lenne.

8.
Hollywoodban az élőszereplős Scooby-Doo-film révén tűnt fel először, de az igazi áttörést az Ünneprontók ünnepe hozta el számára.

9.
A Szemfényvesztők című bűvészes film forgatásán majdnem megfulladt, ugyanis egy víztartályban végrehajtott mutatvány jeleneténél beleakadt a bilincse lánca a tartály aljába. A stáb pedig csak későn kezdett el reagálni a segélykérésére, mert a jelenet szerint is kétségbeesést kellett eljátszania.

10.
Egy híján 20 éve a komikus-színész Sacha Baron Cohen párja, 2010 óta pedig a felesége is. Három gyermekük született.

11.
A férje alteregói közül bizonyára Boratot kedvelheti a legjobban, ugyanis szerinte „nincs szexibb egy kackiás bajusznál".

12.
A férje kedvéért áttért a zsidó vallásra, és felvette az Ayala nevet.

13.
A kedvenc rendezője Baz Luhrmann, így amikor szerepelni hívta őt A nagy Gatsby-be, a forgatókönyv elolvasás nélkül igent mondott neki.

14.
Humorban az angol abszurd klasszikusait kedveli a legjobban, a Monty Pythontól a Fekete Viperán át a Waczak Szállóig.

15.
Olyan sokszor keverik össze a szintén vörös hajú Amy Adams-szel, hogy ebből már viccet is szokott csinálni. Egyik évben például a karácsonyi képeslapokon kiküldött családi fotón a férjével kicserélték az arcát Amy Adams-ére. Senkinek sem tűnt fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.