Megvan A Dal 2. válogatójának győztes produkciója: ő kapta a legtöbb pontot

Forrás: MTVA -
A Dal 2021 Anevemandras Kállay-Saunders András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anevemandras, azaz Kállay-Saunders András nyerte Hazaérek majd című dalával A Dal 2021 második válogatóját szombaton. A Duna Televízióban sugárzott műsorban tíz előadó és dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe.

Anevemandras 36 pontot kapott a produkciójára, mögötte GERENDÁS feat. Dárdai Blanka a Senkié című dallal végzett másodikként 31 ponttal. A harmadik helyre holtversenyben Noémo (dalának címe Hableány) és Szabó Leslie (Legyen másnak is jó) került egyaránt 30 ponttal.

Forrás: MTVA

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Andelic Jonathan és az Áldom című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta.

A műsorban megemlékeztek a pénteken hosszú betegség után elhunyt Siklósi Örsről, az AWS énekeséről. A zenekar 2018-ban Viszlát nyár című dalával megnyerte A Dalt, és Magyarország képviseletében részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon. A második válogató extra produkcióját Keresztes Ildikó és a Fatal Error közösen adta elő, ők a tavaly év végén elhunyt két Omega-tagra, Benkő Lászlóra és Mihály Tamásra emlékeztek az Ezüst eső című dallal.

A Dal 2021 két műsorvezetője Orsovai Reni és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, velük kereshetik együtt a nézők az év magyar slágerét. Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2021 honlapján - adal.hu -, valamint a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.