Nemcsák Károly vallomása: „Tudni kell visszavonulót fújni”

színház József Attila Színház Nemcsák Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész már tíz éve áll a József Attila Színház élén, most pedig újra megválasztották. Ám Nemcsák Károly úgy érzi, öt év múlva átadná másnak a pozíciót.

Ismét Nemcsák Károly lett a József Attila Színház igazgatója, a színész már tíz éve tölti be ezt a szerepet, amit nagyon megtisztelőnek érez. Ám elárulta, öt év múlva átadja valaki másnak, mert ráférne már egy kis pihenés. Viszont a színészkedést nem szeretné abbahagyni.

„A színjátszást természetesen öt év múlva sem szeretném abbahagyni, a József Attila Színház igazgatását azonban már átadnám a fiatalabb generációnak. Azt vallom, tudni kell visszavonulót fújni, és 68 éves koromra ez éppen időszerű lesz"

– árulta el a sztár a Borsnak.

Forrás: József Attila Színház

Hozzátette, most már az jelenti számára a kikapcsolódást, ha párjával lehet. A munkát pedig igyekszik nem hazavinni.

„Régebben még sok időt töltöttem az előadások után a büfében, jó volt beszélgetni, kiengedni egy kicsit a gőzt, de hatvanon túl már inkább a kedvesem felé veszem az irányt. Noha arra mindig is figyeltem, hogy ne vigyem haza a munkát, valamint hogy a hivatásomat és a magánéletemet függetlenítsem egymástól. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy szót sem említek otthon a színházról, csak szeretek merengeni, magamban lenni. Nem könnyű felocsúdni az előadások hatása alól, hisz minden alkalommal az idegrendszeremmel játszom, éppen ezért otthon igyekszem már csak a pihenéssel foglalkozni, lazítani, hogy aztán újult erővel vethessem bele magam a munkába"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.