Híres színész távozott az élők sorából: gyógyíthatatlan betegséggel küzdött

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál színész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tony Hendra színész 79 évesen távozott az élők sorából: ritka és gyógyíthatatlan betegséggel küzdött. 

Tony Hendra színész, akit a többi között A turné című vígjátékból is ismerhetünk, 79 évesen távozott az élők sorából. Halálát az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) avagy Lou Gehrig-betegség okozta, amelynek kiváltó oka nem ismert és nem gyógyítható. A humoristánál 2019-ben diagnosztizálták a betegséget. Halálát felesége is megerősítette.

ALS

Az ALS esetén a központi idegrendszerben (az agyban és gerincvelőben) található motoneuronok elpusztulnak. Az akaratlagos izmok - amelyek többek között a mozgás, beszéd, nyelés és légzésért felelősek - gyengülnek, majd a betegség előre haladtával le is állnak. A túlélési időt nehéz meghatározni, mert egyén- és korfüggő, de az esetek zömében a középérték 3,5 év, azonban van olyan, aki több évtizede él együtt a betegséggel - írja a Wikipedia. A betegség híres áldozatai többek között: Stephen Hawking, Mao Ce-tung, Pietro Anastasi olasz labdarúgó és Lou Gehrig amerikai baseballjátékos, a betegség névadója.

Elhunyt Tony Hendra Forrás: http://drpatrickomalley.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.