Smaug, Fogatlan, Magyar mennydörgő – ők a mozivászon leghíresebb sárkányai

Sárkány fogatlan Raya és az utolsó sárkány Smaug Shrek magyar mennydörgő mozi Így neveld a sárkányodat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Júliustól játsszák a hazai mozi a Raya és az utolsó sárkány című animációs filmet, melynek főhőse a címben jelzett mitikus lény megtalálását tűzi ki céljául. Így hát mi is azt tűztük ki célul, hogy megtaláljuk minden idők legemlékezetesebb mozis sárkányait.

Elliot - Elliot, a sárkány

A főszereplő árva fiú és legjobb barátja, a jószándékú sárkány egymásra találásának, meg persze a környezetük ezzel kapcsolatos ellenérzéseinek történetét már a hetvenes években filmre vitte a Disney egy animációs és élőszereplős technikát vegyítő mesefilmmel, Peti sárkánya címen. A 2016-os új változat inkább egy E.T.-re hajazó családi mozi lett, nem kevésbé szerethető sárkánnyal.

Mushu - Mulan

Listánk legkisebb sárkánya Mushu, aki azonban nagyon is szereti nagynak mutatni magát. A kínai sárkányok jeles képviselője a főszereplő Mulan hercegnő barátja és őrző-védő segítője, akinek óriási a dumája, és akinek az eredetiben Eddie Murphy a hangja.

Sárkány – Shrek-filmek

Először Fiona hercegnő börtönének őrzőjeként látjuk meg a Shrek-filmek Sárkányát, de ugyebár a Shrek-filmek épp arról híresek, hogy kifordítják a hagyományos mesesablonokat. Félelmetes fenevad helyett így hát egy rózsaszín, hosszú szempillákkal rendelkező sárkánydámát ismerhetünk meg, aki még a Szamár szívét is képes elrabolni.

Magyar mennydörgő - Harry Potter és a tűz serlege

Nyilván nem maradhatott ki a listánkról a hazai vonatkozása miatt a Harry Potter-univerzum egyik jeles fenevadja, akivel a kis varázslótanoncnak a Trimágus Tusán kell szembenéznie. J. K. Rowlingnak pedig köszönjük, hogy egy ilyen különleges lény kapcsán gondolt a magyarokra.

Fogatlan - Így neveld a sárkányodat-filmek

A jól ismert történetsablonok kifordításában az Így neveld a sárkányodat-filmek is jeleskednek, hiszen a vikingek és a sárkányok ősi ellenségeskedésén csavarnak egyet azzal, hogy egy sorból kilógó legény megsajnál benne egy kiszolgáltatott fenevadat, akinek első ránézésre még fogai sincsenek. Később kiderül, hogy azért vannak, és hogy egy sárkánygyűlölő közegben nehéz ügy haverkodni egy ilyen jószándékú jószággal.

Smaug – A Hobbit-filmek

Egy hegynyi méretű kincsen csücsül, és csak a láthatatlanná tevő Egy Gyűrű segítségével lehet túljárni a hatalmas Smaug eszén, aki már Tolkien regényében is klasszikusnak számított. A köré épített filmszéria ugyan kissé túlméretezettre sikerült, de nem a sárkány miatt, aki bámulatosan néz ki és bámulatosan szólalt meg Benedict Cumberbatch közreműködésével.

Raya és az utolsó sárkány

Július 1-től játsszák a hazai mozik a Walt Disney stúdió új sikervárományos aminációs filmjét, ami egy olyan mesevilágban játszódik, ahol egykoron békében éltek együtt emberek és sárkányok, sőt utóbbiak védelmezték előbbieket a gonosz hatalmától. Amikor pedig újra a gonosz fenyeget, egy hősnek el kell indulnia, hogy megtalálja a rég eltűnt, legendás faj utolsó példányát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.