Alig ért véget, máris a 2022-es évet tervezi a Művészetek Völgye

Forrás: Szilard Nagyilles -
esemény szervezés Művészetek Völgye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Művészetek Völgye egy év kihagyás után sikeres tíz napot zárt, százezer látogató volt kíváncsi a fesztivál negyven helyszínének kétezer programjára, ami a korábbi évekhez képest is erős növekedés. A VölgyStáb munkáját százhatvanegy önkéntes segítette.

Teltházas színházi előadások, irodalmi programok, koncertek töltötték ki a napokat, és közel hétszáz társasjátékot adtak ki a fesztiválozóknak. Százhatvannyolc kézműves és hatvanhat vendéglátós stand nyitott ki, ami az előző évek nehézségei után bíztató adat.

Meglepve a közönséget a Blue sPot zenekar minden nap más hírességgel közösen imprózott a Völgyben, beszállt többek között Harcsa Veronika, a Kaláka, Hobo és Márta István is Vitáris Ivánnal.

A fesztivál 30. jubileumának alkalmából megidéztek harminc programot a korábbi évekből, Galkó Balázs például egy 1989-es előadását, a Kocs-Reált ismételte meg Cili néni kocsmájában.

A Nemzeti Filmintézet és a fesztivál közös pályázatának döntősei élőzenés filmvetítésen mérettetek meg egymással, a nyertesek Antal Gábor, Amador Buda és Pethő Marcell lettek. A Klastromot fényruhába öltöztető mapping verseny első helyezettje a Csólán kon-föderáció lett, második Eszenyi Gergő, harmadik pedig Czudor Beáta. A Művészetek Völgyébe minden évben beköltözik a Magyar Vöröskereszt, véradásért cserébe napijegy az ajándék.

Idén is több, mint ezren adtak vért Kapolcson és Taliándörögdön.

Ebben az évben is szelektíven gyűjtötték a hulladékot, újrapoharat használtak és lebomló tányérokat, evőeszközöket. A hulladék mennyisége így tovább csökkent az előző évekhez képest.

2022. július 22. és július 31. között újra Művészetek Völgye, jegyek már kaphatóak!

Már a jövő évre készül a Művészetek Völgye. Forrás: Szilard Nagyilles

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.