Az Alkotmány utca a Városok sétányává alakul a Szent István Napokon: fergeteges programokkal készül a főváros a hétvégére

programok Budapest Szent István nap augusztus 20.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az államalapítás ünnepe alkalmából az utóbbi évtized legnagyobb volumenű rendezvény sorozata várja a fővárosba látogatókat, a Szent István Napokon Magyarország összes városának rövid történetét is megismerhetjük, az Alkotmány utca a Városok sétányává alakul azok zászlóival.

A Városok sétánya egy látványos installáció, amelyen megjelenik a 346 magyar város zászlaja. A lobogók mellett az összes megyéről, Budapestről és az országról információs totemek mutatják be hazánk sokszínűségét. A kiállítás helyet ad Magyarország határon túli városainak is, amelyek közös totemen jelennek meg.

A Városok sétányának célja bemutatni országunk kulturális gazdagságát, mélyíteni a történelmi ismereteket, illetve megerősíteni a magyar identitás-tudatot minden odalátogató felnőttben és gyerekben egyaránt.

A kiállításon sétányán bárki megkeresheti városának vagy éppen szülővárosának zászlaját, mellyel úgy fotózkodhat, hogy az Országház adja a páratlan szépségű hátteret.

A Városok sétánya megtekinthető augusztus 20-tól 22-ig, a további eseményekről a ITT érhető el részletes információ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.