Mindenkit sokkolt a hír: 36 éves korában, álmában hunyt el a magyar primadonna

Forrás: Wikipedia -
szívroham primadonna Lábass Juci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1932-ben, augusztus 24-én hunyt el az ünnepelt magyar primadonna, Lábass Juci. Az egész országot sokkolta tragikus, korai halála.

Lábass Juci már 21 évesen befutott, ekkor került a Színházi Élet címlapjára. A házassággal sem várt sokáig, 22 évesen, 1918-ban ment férjhez a nála 15 évvel idősebb Rátkai Mártonhoz, aki szintén színész volt. A frigy mindenkit meglepett, Rátakiról ugyanis köztudott volt, hogy nem hűséges típus. Házasságuk nem tartott soká, Rátkai ugyanis pár hétre Amerikába utazott, amiből végül két év lett. Mire hazaért, már kimondták a válást, amit Juci kezdeményezett.

Lábass Juci már 21 évesen befutott, ekkor került a Színházi Élet címlapjára Forrás: Wikipedia

Második férje, Szedő Miklós operaénekes lett, aki sokáig orvosként dolgozott.

Lábass Juciról kevesen tudták, hogy szívproblémái vannak, ez okozta a halálát is. 1932 augusztus 24-én álmában szívrohamot kapott. Másnap a szobalány talált rá a primadonna holttestére. Sokáig azt terjesztették, hogy Juci öngyilkos lett, ezt az orvosának kellett megcáfolnia: közölte a sajtóval is, hogy szívroham volt a halál oka. Lábass Jucit a Kerepesi úti temetőben helyezték végső nyugalomra - írja a Blikk.

Üldözötteket mentett a legismertebb magyar gyermekversek szerzője - 30 éve hunyt el Nemes Nagy Ágnes

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.