Élő közvetítéssel és számos műsorral készül a közmédia az eucharisztikus kongresszusra

Forrás: MTI/Mónus Márton -
programok Budapest élő közvetítés Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos vallási műsorral készül a közmédia a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK), többek között élő közvetítésekkel a legmeghatározóbb eseményekről, legfennköltebb pillanatokról - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

A közmédia vallási főszerkesztőségének vezető szerkesztője, Barlay Tamás a műsorban elmondta: szeptember 5-én, vasárnap közvetítik a kongresszus félórás megnyitóját a Hősök teréről, amelyet szentmise követ.

Hétfőtől a Hungexpón kezdődnek a programok. Ezek minden reggel közös imádsággal indulnak, amelyet minden nap más egyházi vezető katekézise, majd tanúságtétel és szentmise követ. A nap legfontosabb eseményeiről MindenkiNEK címmel készít félórás műsort a közmédia.

A Debreceni Virágkarnevál Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére készült virágkocsija Forrás: MTI/Mónus Márton

Barlay Tamás az új műsorok közül kiemelte a Misztérium címűt, amelyben a római katolikus szentmise részeit, történéseit mutatják be, az Őbenne címűben pedig ismert emberek beszélnek a hitükről.
Emellett élőben közvetítik a szombati szentmisét, a Kossuth tértől a Hősök teréig tartó eucharisztikus, gyertyás körmenetet, vasárnap pedig a pápai misét a Hősök teréről.

A műsorban Kovács Ákos énekes, előadóművész, az eucharisztikus kongresszus himnuszának producere arról beszélt,hogy a szervezők megegyezése alapján nem új himnusz készült a kongresszusra, hanem az 1938-ast hangszerelték újra, amit jó döntésnek tart, hiszen így a himnusz "hidat képezhet" a régi és a mostani eucharisztikus kongresszus között. Mint mondta, a Győzelemről énekeljen kezdetű himnusz, Koudela Géza és Bangha Béla szerzeménye mára népénekké vált, ezért is volt jó döntés a megújítása, amelynek munkálatait producerként felügyelte.

Forrás: MTI

Budapestre jön Ferenc pápa: a Hősök terén fog szentmisét tartani

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.