Grammy 2021: itt a jelöltek listája, ez az énekes uralja a mezőnyt

Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Rich Fury -
Grammy 2021 Grammy-díj Jon Batiste
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jon Batiste amerikai dzsessz-, blues- és rockzenész kapta a legtöbb, 11 jelölést a 2021-es Grammy-díjra, őt Justin Bieber, Doja Cat és H.E.R követi nyolc-nyolc jelöléssel az amerikai lemezakadémia (National Academy of Recording Arts and Sciences) keddi bejelentése szerint.

Batiste és Bieber a legnagyobb presztízsű kategóriában az év albuma címért versenyez Billie Eilish-sal, Doja Cattel, H.E.R-rel, Kanye Westtel, Tony Bennett-tel, Lady Gagával, Olivia Rodrigóval és Taylor Swifttel. A zenei ipar legfontosabb elismeréseit január 31-én adják át ünnepi gálán Los Angelesben.

Jon Batiste amerikai dzsessz-, blues- és rockzenész kapta a legtöbb, 11 jelölést a 2021-es Grammy-díjra Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Rich Fury

Ez az első alkalom, hogy a három legfontosabb kategória - az év albuma, dala és felvétele - jelöltjeinek számát nyolcról tízre növelték, a változást Harvey Mason Jr, az akadémia ügyvezetője jelentette be.
Eilish, Rodrigo, Bieber és Batiste az év felvétele kategóriában is kapott jelölést, és a svéd ABBA új kislemezével, az I Still Have Faith in You-val is versenyezniük kell.
Swift jelölést szerzett az év albuma kategóriában az Evermore-ral, de sem az év dalai, sem az év felvételei között nem található a neve. A 18 éves Rodrigo - aki januárban tört be az amerikai slágerlistákra - hét jelölést kapott, köztük a legjobb új előadó kategóriában, valamint debütáló, Sour című lemezével az év albuma címért is indulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.