Egy szobalány vallomása Easttown-i rejtélyek sorozat Nyerd meg az életed! Jelenetek egy házasságból
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év vége mindig az összegzés időszaka, és persze a toplistáké is. 2021 gazdag esztendőt hozott sorozatok terén, így nem voltunk könnyű helyzetben a 10 toplistás kiválasztásakor, amelyek között akadnak női sorstörténetek, szívderítő és szatirikus vígjátékok, bűn- és bűnhődéssztorik is. Íme, a mi kedvenceink!

Jelenetek egy házasságból

A filmtörténet egyik legnagyobbjaként számontartott svéd rendezőóriás, Ingmar Bergman egyik főműve az 1970-es évekből a Jelenetek egy házasságból. Ez a klasszikus kapott idén egy új feldolgozást miniszéria formájában, méltó módon aktualizálva a történetet, és nagyszerű alkotókkal: annak a bizonyos házasságnak a résztvevőit Jessica Chastain és Oscar Isaac alakítják, a sorozat író-rendezője pedig az a Hagai Levi, akinek az emberi kapcsolatok boncolgatása terén olyan emlékezetes alkotásokat köszönhettünk már, mint a Terápia és A viszony.

Egy szobalány vallomása

A csodálatos Margaret Qualley-ra a Volt egyszer egy... Hollywoodban még hippi tinilányként figyelt fel a világ, ebben a szívszorító és felemelő sorozatban pedig már anyát alakít. Méghozzá egyedülálló anyát, aki egy bántalmazó kapcsolatból menekülve szobalányként és takarítónőként próbál meg jobb jövőt teremteni a gyermekének és magának.

A Moszkító-part

Egy különleges család kalandtörténetét ismerhetjük ebben a sikerregény és sikerfilm nyomán készült szériában. Az apuka zseniális feltaláló, aki bujkál a kormány elől, emiatt pedig a családja is kénytelen álnéven, egyfajta modern nomádként élni a mindennapjait. Amikor a nyomukra akadnak, menekülni kénytelenek a címbeli vágyott vidék felé – miközben cseppet sem biztos, hogy a család minden tagja erre vágyik.

Északi vizeken

Szintén egy remek regény mozgóképes változata ez a Colin Farrell főszereplésével készült történelmi bűntörténet, amiben egy leszerepelt katonaorvos a háború után megváltást keresve elszerződik egy Északi-sarkvidékre tartó hajóra: azonban az expedíció során rá kell jönnie, hogy egy brutálisan kegyetlen gyilkos is található a fedélzeten.

A Fehér Lótusz

A címbeli Fehér Lótusz egy hawaii luxusszálloda neve, aminek mindennapjaival és vendégeivel ismerkedhetünk meg ebben a szatirikusan humoros sorozatban. Gazdagokkal és szépekkel (sőt, még Stifler mamájával is), akiknek a problémái nevetségesnek tűnnek ugyan, de hát tudhatjuk: „mindenki a maga szintén nyomorult"...

Utódlás

Az HBO utóbbi éveinek csúcsterméke az Utódlás, aminek idén már a harmadik évadját kaphattuk meg. A tökéletesen megírt és fantasztikus színészek által eljátszott sorozat a királydrámákhoz fogható történetével egy óriási médiabirodalmat birtokló család belső küzdelmeibe enged bepillantást.

Ted Lasso

A derűre és pozitív energiákra vágysz, válaszd Ted Lassót! Még akkor is, ha amúgy egyáltalán nem kedveled a focit: az Amerikából a sportág őshazájába kerülő, kissé ügyefogyott, de mindig az élet napfényes oldalát kereső és közvetítő edző sztorija nem a sportról szól, az csak a háttér egy igazi emberi történethez.

Easttown-i rejtélyek

Azt talán nem kell ecsetelnünk, Kate Winslet mennyire korszakos színésznő, és idén egy olyan sorozatban vállalt főszerepet, amiben egy tőle eddig merőben szokatlan szerepben brillírozhatott. Easttown városának nyomozónőjeként merészen felvállalta egy középkorú nő élete minden nehézségének megmutatását, a szó szoros és átvitt értelmében is smink nélkül. Emellé pedig még egy roppant izgalmas és fordulatos krimitörténetet is kaptunk tőle.

Nyerd meg az életed

Az év legnagyobb sorozat-szenzációját egy dél-koreai meglepetésszéria szállította, ami pillanatok alatt vált felkapott popkulturális jelenséggé szerte a világon. Nem csoda: a meghökkentő történetben egy életre-halálra játszott vetélkedő izgalmai szögeznek a képernyő elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.