A Dal 2022: ezek az előadók jutottak tovább az elődöntőbe

Forrás: Facebook/A DAL -
Gubik Petra Pádár Szilvia A Dal 2022
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pádár Szilvia a Kismadár című dallal nyerte A Dal 2022 második válogatóját szombaton.

A Dunán sugárzott műsorban tíz dal hangzott el, közülük a zsűri négyet juttatott tovább az elődöntőbe.
Pádár Szilvia és a Kismadár a maximális 40 pontot kapta, mögötte Gubik Petra és az Ez van, ez! 38 pontig jutott. A harmadik helyen holtversenyben a Subtones a Nem segít más, illetve Hegedűs Bori és Tempfli Erik az Anya című dallal 37-37 ponttal végzett.

Forrás: Facebook/A DAL

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Andelic Jonathan Jota és az Elhiszem még című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.
A dalokat Wolf Kati énekes, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta. Velük együtt kereshetik a nézők az év magyar slágerét.
A második válogató extra produkciójaként Egri Péter és a Mystery Gang a Wanted Man című dalt adta elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.