A Dal 2022: Ma van az első elődöntő, ők állnak este színpadra

Forrás: A Dal 2022/Instagram -
A Dal 2022 elődöntő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma van A Dal 2022 első elődöntője, amelyben a dalok akusztikus hangszerelésben hangzanak el. A Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban tíz produkció látható. A közmédia dalválasztója megújult zsűrivel (tagja Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi) és élő zenével várja a nézőket.

Az idei műsorban negyven előadó szállt harcba Az Év Dala 2022 címért, közülük húszan maradtak versenyben és jutottak a két elődöntőbe, ahol a dalok akusztikus hangszerelésben hallhatók. Ismét a magyar zenéké a főszerep, a zsűri újra a közönséggel együtt keresi Magyarország slágerét.

A szombati első elődöntőben Ekanem (dalának címe: Hideg szél), Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya), Nyári Aliz (Félóra nyár), Oláh Ibolya (Nem adom el), Palágyi Ildikó (Pillangó), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), Sándor Szofi (21 gramm), a Subtones (Nem segít más), a Third Planet (Táncol a világ), valamint Ya Ou (Zsákutca) lép színpadra. Az extra produkcióban Mező Misi és a Magna Cum Laude zenél.

Forrás: A Dal 2022/Instagram

A két elődöntőből négy-négy dal jut a döntőbe: három-három produkció a zsűri pontjai alapján, egy-egy a közönség szavazataival. Március 12-én derül ki, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A nyertes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat és az Akusztik Dalverseny fődíját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.