"Nem kell covid ahhoz, hogy egyedül érezzük magunkat" – dal készült a magányról

dal Ex Anima Dánielfy Gergő klip
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dánielfy Gergő zenész és Ex Anima producer a magányról készítettek dalt és hozzá tartozó klipet, ami megmutatja az egyetemes elszigeteltség jelentését.

Egy minden generációt érintő, hangsúlyos mondanivalót érintett új számában az egykori DAL műsorának felfedezettje, Dánielfy Gergő és a különös elektronikus hangzásért felelős producer, Ex Anima. Az új mélyen pulzáló dance/pop-szerzemény a "Monofóbia" címet kapta, ami más szavakkal "az egyedülléttől való szélsőséges félelem". Az újdonságot egy eredeti VHS-sel felvett, impresszionista elemeket ötvöző klippel együtt láthatjuk és hallhatjuk, ami inkább megmutatja semmint elbeszéli az egyetemes elszigeteltség jelenségét.

2020-ban debütált az ígéretes producer-zseni, Ex Anima, aki igazi stílusteremtő az álomszerű ambient zene és a könnyed deep house határmezsgyéin. Az alkotó megjelenése óta töretlenül menetel előre, legutóbb Lábas Viki és az OliverFromEarth közösét a "Még ráérünk"-et dolgozta át saját hallgatottsági rekordot döntve.

Az elektronikus zenész egyik jó barátját, Dánielfy Gergőt szemelte ki legújabb kiadványához, a "Monofóbiához", nem véletlenül, hiszen az újdonsághoz a kiváló hangú dalszerző-előadó egyben színész érzékeny oldala kellett:

"Amikor az új zene megszületett olyan dalszövegírót kerestem, akinek a soraihoz én is tudok kötődni, ezért is gondoltam egyből Gergőre" – meséli Simon Miki (Ex Anima): "Előfordul, hogy egy zenére olyan jelzőt is ráaggatnak, ami nem igaz. A 'Monofóbiával' inkább azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy az elszigeteltség érzése univerzális: nincs korcsoporthoz, olyan jelenséghez, mint a járvány vagy fizikai dolgokhoz kötve – akkor is érezheted, ha körülötted rengeteg ember és minden rendben van, de akkor is megesik, amikor nincs senkid és csak úgy együtt létezel az egyedülléteddel."

A dalban szereplő homályos, elektronikus tónusokat egy kivételes, VHS-kazettával felvett videóklip húzza alá, ami inkább az érzékekre, mintsem a sztoriszálra épít - olyan képi impulzusokat megmutatva, mint okostelefonok sokasága, egy árnyérintés ábrája, arctalan próbababákkal tömött terem vagy az erdőt rejtő némaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.