Utólag rajzoltak neki fanszőrzetet A szürke ötven árnyalatában – 10 érdekesség a 40 éves Jamie Dornanről

Forrás: Getty Images/Emma Mcintyre -
magazin Jamie Dornan születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sikeres volt modellként és zenészként is, utólag rajzoltak neki fanszőrzetet, a labda a hobbija, és épp elcsípheted a képernyőn és a moziban is. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a negyvenedik születésnapját ünneplő Jamie Dornanről.

Nem angol!


Noha rendszeresen angolnak titulálják, és persze emlegetik a legszexibb angol színészek között, de Jamie Dornan Észak-Írországban született, és annak fővárosában, Belfastban nőtt fel. Saját magát pedig egyszerűen ír nemzetiségűnek tartja.

Fontos a labda az életében


Az Észak-Írországban oly népszerű rögbit űzte iskolásként, profi csapatok utánpótlásában is játszva. Manapság már inkább nézni szereti, ahogy mások a labdát kergetik, és nemcsak a rögbi-, de a focipályán is: állandó bérlettel rendelkezik a Manchester United hazai meccseire.

Ma 40 éves Jamie Dornan Forrás: Getty Images/Emma Mcintyre

Mindkét szülőjét elvesztette betegség miatt


16 éves volt, amikor az édesanyja elvesztette a küzdelmet a hasnyálmirigyrákkal szemben. Az édesapja a koronavírusjárvány áldozata lett épp az oltások megérkezése előtt, 2021 márciusában.

Modellként kezdte a karrierjét


Noha diákkorában komolyan foglalkozott a színjátszással, de nem ezen a területen kezdett először karrierbe. A kétezres évek elején az egyik legmenőbb férfimodellnek számított, olyan márkáknak dolgozva, mint a Calvin Klein, a Hugo Boss, vagy a Dior. Ugyanakkor végig megmaradt fotómodellnek, és kifutóra sosem lépett, mert meglehetősen egyedi járása van.

Zenészként is sikeres volt


A Sons of Jim nevű, folkzenét játszó együttest egy diáktársával alakították, és a koncertek mellett még saját lemezkiadójuk is volt. A banda végül 2008-ban oszlott fel végleg.

Három kislány apukája


Egy hollywoodi partin közös ismerősök mutatták be neki a színésznő Amelia Warnert, aki 2010 óta a párja, és 2013 óta a felesége. A házaspárnak három lánya született.

Ha rajta múlna, szakállas lenne


Nem szeret borotválkozni, és a hétköznapokban megtartja a szakállát. A szerepei viszont a legtöbbször simára borotvált arcot követelnek meg tőle, mint A szürke ötven árnyalatában is.

Utólag rajzoltak neki fanszőrzetet


Más vonatkozásban viszont épp a szőrhiány okozott némi munkát A szürke ötven árnyalata alkotóinak. A szexjelenetek felvételekor ugyanis Dakota Johnson és ő is testszínű, tapadós alsókkal fedték el az intim tájékokat, és hogy élethűbb legyen a végeredmény, utólag rajzoltak nekik digitálisan fanszőrzetet.

Számos másik sztárral együtt támogatja Ukrajnát


Maga Amerikai Kapitány, azaz Chris Evans szervezte azt a jótékonysági árverést, amire márciusban olyan világsztárok tettek felajánlásokat, mint Sting, Benedict Cumberbatch, Rod Stewart, Taron Egerton, Keira Knightley vagy Kenneth Branagh. Dornan is csatlakozott az akcióhoz, ami az orosz háborús invázió ukrán áldozatait segíti.

Épp elcsípheted a képernyőn és a mozivásznon is


Április 21-én debütált az HBO Maxon az Átutazó című minisorozat, aminek Dornan a főszereplője, a mozikban pedig még épp elcsíphető a Belfast, amiben a főszereplő kisfiú apját játssza.

A Kultúra rovat további cikkei:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.