Thor: Minden eddiginél izmosabbra gyúrta ki magát Chris Hemsworth - Ennyit evett egy nap

Natalie Portman Chris Hemsworth Thor Marvel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A minden eddiginél izmosabb Chris Hemsworth a nyolcvanas évek zenéjére zúzva érkezik meg ismét Thorként a mozikba, egészen különleges alkotók és meglepő közreműködők társaságában. Összegyűjtöttünk egy nagy adag spoilermentes érdekességet a nyár leglátványosabbnak ígérkező szuperprodukciójáról.

Thor lett az első szuperhős a Marvel mozis univerzumban, aki már 4 önálló filmet is kapott.

Ez a kilencedik mozifilm, amiben Chris Hemsworth felbukkan Thorként, és ezen kívül még a Mi lenne, ha...? című animációs sorozatban is ő adta Thor hangját.

A filmben nem kevesebb, mint 4 Oscar-díjas (Christian Bale, Russell Crowe, Natalie Portman, Matt Damon) színész látható – a filmet rendező, és szintén Oscar-díjas (Legjobb forgatókönyv: Jojo nyuszi) Taika Waititi pedig a kőlény Korg hangjaként hallható.

Natalie Portman és Chris Hemsworth Forrás: Fórum Hungary

Natalie Portman nemcsak mint Thor exbarátnője és persze vágyának tárgya tér vissza a Marvel mozis univerzumba, hanem egyenesen női Thorként, aki ugyanúgy képes hordozni a nevezetes kalapácsot.

Chris Hemsworth minden eddiginél nagyobbra és izmosabbra gyúrta ki magát a film kedvéért, amiben segítségére volt a forgatás világjárvány miatti halasztása is. A végén 105 kilót nyomott.

Hogy a forgatás alatt is megőrizze a topformáját és izmai nagyságát, Chris Hemsworth-nek napi nyolcszori pontosan megtervezett étkezésre volt szüksége.

Chris Hemsworth kisfia, Tristan játssza a filmben a gyerek Thort.

Elsa Pataky, Chris Hemsworth és gyerekeik, Sasha és Tristan részt vesz Sydneyben a film bemutatóján Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Lisa Maree Williams

Christian Bale a Batman-filmek után elhatározta, hogy nem vállal többet szerepet szuperhősmozikban, mert nem érezte színészileg kihívásnak őket, továbbá utálta a kényelmetlen jelmezeket. A Thor: Szerelem és mennydörgés főgonoszának szerepét azért vállalta mégis el, mert rajongója Taika Waititi korábbi rendezéseinek, és mert meggyőzte őt a forgatókönyv minősége.

Christian Bale döntésében persze az is szerepet játszott, hogy a gyerekei kérlelték a szerep elvállalására. Annál is inkább, mert így az egész család elutazhatott egy több hónapos ausztráliai vakációra.

Christian Bale főgonosza nem más, mint Gorr, az Istenek Mészárosa, aki küldetésének tekinti az isteni lények levadászását, így kerül szembe Thorral is. Gorr egy teljesen szürke lény, aki azonban a szürke sokféle árnyalatát hordozza a testén, agyarak és hosszú körmök mellett. Annak érdekében, hogy a karakternek még a teste belseje se legyen rózsaszín, Bale szájüregét is megfestették a forgatáson.

Christian Bale főgonosza nem más, mint Gorr, az Istenek Mészárosa Forrás: Fórum Hungary

A Thor: Szerelem és mennydörgés forgatása Ausztráliában zajlott, ami hazai pályát jelentett az ausztrál Chris Hemsworth-nek, továbbá ismerős terepet az új-zélandi Taika Waititinek és az Új-Zélandon született, de Ausztráliában felnőtt Russell Crowe-nak.

A forgatás megkezdése előtt a rendező Taika Waititi részt vett egy hagyományos üdvözlő szertartáson azoknál a bennszülött törzseknél, akiknek a területein a munkálatok zajlottak.

A gyerekeknek a barlangban a főhős korábbi tetteiről mesélős jelenet szándékos utalás egy korábbi híres ausztrál filmre: a Mad Max 3.-ban szintén található egy ilyen pillanat.

A felvételek több mint négy és fél hónapig zajlottak.

A film és a kísérőanyagainak stílusa sokat merített a nyolcvanas évek olyan „kardozós-varázslós" filmjeinek stílusából, mint a Conan, a barbár, vagy A vadak ura.

A film címe pedig szándékosan idézi szintén a nyolcvanas évek metálzenekarainak albumcímeit. A film zenéjében több ilyen dalt is felhasználtak, és az előzeteseket is a Guns 'N Roses egyik száma festette alá.

A Thor: Szerelem és mennydörgés díszbemutatóját június 23-án tartották Los Angelesben, a hazai mozikban pedig július 7-től látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.