Elkészült A város arca című különleges kortárs remek - te is hazaviheted!

Forrás: Művészetek Völgye Fesztivál / Eichner Hanna -
street art művészet Kapolcs kortárs művészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 31. Művészetek Völgye Fesztiválon szombat este a magyar street art egyik legismertebb művésze, Void Kapolcs Fő terén, a közönség előtt készítette el A város arca című monumentális alkotását. A műre a rendezvény végéig licitálni is lehet, a befolyt összegből a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház gyermekrészlegét támogatják.

Július 22. és 31. között a Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljaként a legkülönfélébb művészeti ágak otthona. A zene, a színház és az irodalom mellett fontos szerepet kap a képzőművészet, a különböző alkotóterek, illetve idén a street art is megjelent a rendezvényen.

Forrás: Művészetek Völgye Fesztivál / Eichner Hanna

Az Országút magazin szervezésében színpadra vitt performansz célja ugyanannyira újszerű, ahogy a kortárs művészet ezen műfajának megjelenése a fesztiválon, hiszen árverésen – jellegénél fogva - ritkán jelenik meg street art-alkotás.

Void a közönség előtt egy, a street art műfajáról szóló beszélgetés alatt készítette el a 3x2 méteres, autentikus faragott kétszárnyú kapura festett képet, amelyet a beszélgetés végére kellett befejeznie.

A művész általában arcokat álmodik a legkülönfélébb felületekre és az utcai művészetre jellemzően szívesen dolgozik újra felhasznált anyagokkal, így adta magát, hogy ezúttal is egy egykori használati eszköz, egy kapu legyen a „vászna".

Forrás: Művészetek Völgye Fesztivál / Eichner Hanna

A város arca című alkotást a szervezők jótékonysági árverésre bocsátották, a befolyt összeget a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrum javára ajánlják majd fel.

A gyógyászati központ képviseletében dr. Szabó Bence elmondta, hogy a jelentősen megemelkedett számú beteg gyermek ellátási körülményeinek javítását tűzte ki célul a felajánlott összegből. A város arcára az axiortart online árverési portálon lehet licitálni július 23. és 31. között.

Forrás: Művészetek Völgye Fesztivál / Eichner Hanna

A kapu a fesztivál teljes ideje alatt megtekinthető a Filmio Pajta Mozgó mellett. Az árverésből befolyt összeget a Művészetek Völgye és az Országút magazin ünnepélyes keretek között adja majd át a Gyermekcentrum megbízott vezetőjének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.