Magasságok és mélységek film hegymászás Erőss Zsolt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, Csoma Sándor rendező filmre vitte a 2013-ban a Kancsendzönga (Himalája) megmászása közben halálos balesetet szenvedett Erőss Zsolt történetét.

Az idén szeptember végén debütáló, Magasságok és mélységek című életrajzi alkotás a hegymászó özvegye, Sterczer Hilda szemszögéből mutatja be a megrázó eseményeket. A rendező első egész estés filmjének főszerepében az erdélyi származású Pál Emőkét láthatjuk, míg Erőss Zsoltot, a Mount Everest első magyar meghódítóját Trill Zsolt alakítja.

A feszült hangulatú trailer titkaiba Bedő Barna, az előzetes vágója avatta be a Promotions csapatát.

Csoma Sándor a forgatókönyv írása alatt rendszeresen konzultált Sterczer Hildával, mivel nagyon fontos volt számára, hogy méltó film szülessen a történetéből. Hilda olyan titkos, személyes, intim leveleket is Sándor rendelkezésére bocsátott, melyeket Zsoltnak írt a halála után, sőt ő maga készítette fel a szereplőket a mászós jelenetekre. Nem véletlen, hogy Bedő Barna így nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy mit várhatunk a filmtől:

A Magasságok és mélységek című film bemutatójára rendhagyó módon egy különleges kiadvánnyal is készülnek az alkotók. A premier alkalmából jelenik meg a Harmat Kiadó gondozásában a filmet ihlető A Hópárduc felesége – Életem Erőss Zsolttal című nagy sikerű interjúkötet egyedi kiadása új, filmes borítóval és a rendező előszavával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.