Regényt írt a filmgyártásról Tom Hanks

Forrás: AFP/Chris Delmas -
Tom Hanks regény filmgyártás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A filmgyártásról, egy sztárszereposztással készülő szuperhősös akciófilmről írt regényt Tom Hanks Oscar-díjas amerikai színész, akinek néhány éve már megjelent egy novelláskötete.

A The Making of Another Motion Picture Masterpiece (Egy újabb filmes remekmű elkészítése) című regény, ami nyolcvan évet fog át, a címben említett film bemutatójával éri el csúcspontját. A képregény ihlette produkció egy sok millió dollárból forgatott gigantikus akciófilm.

Forrás: AFP/Chris Delmas

A regény szereplői között van háborúból visszatért veterán, egy tehetséges fiatal fiú, egy lelkes, excentrikus rendező, egy nagyképű, feltörekvő filmszínész és egy fáradhatatlan produkciós asszisztens is - sorolta a The Guardian online kiadása.

A könyvet a Penguin Random House adja ki, és egyszerre jelenik meg 2023. májusában Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban.

A Philadephia és a Forrest Gump című filmekért színészi Oscarral jutalmazott Hanks a regény megjelenésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a filmkészítés hosszú időt felemésztő, kemény munka, amely örömteli és nehéz pillanatokat is tartogat. "Ez a legnagyszerűbb munka a világon, és egyben a leginkább összezavaró is" - fogalmazott.

Hanks a Hamletből idézve hozzátette: remélem, a könyv minél többet mutat a 'véletlen végzetről, vak gyilkosságról', amely egy filmben 'tükröt tart mintegy a természetnek', aminek tanúja (és okozója) voltam, mióta beléptem a színészek céhébe".


Tom Hanks 2017-ben megjelent Uncommon Type című novelláskötete, ami különleges, mechanikus írógépgyűjteményének egy-egy darabját állította az elbeszélések középpontjába, Nagy-Britanniában több mint 230 ezer példányban fogyott el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.