Immáron második alkalommal szervez adománygyűjtő gálát a Fábián Juli Emlékalapítvány Fény Ünnepe címen a MagNet Közösségi Ház patinás épületében. 

Idén olyan fellépők várják az érdeklődőket, mint Beck Zoli (30Y), Csorba Lóci (Lóci Játszik) vagy Szebényi Dániel (godfater.). A december 6-án megrendezésre kerülő, délutántól estébe nyúló eseményen minikoncertek, különleges zenei előadások várják mindazokat, akik támogatni szeretnék a nehéz helyzetben lévő zenészeket az alapítványon keresztül.

A Fábián Juli Alapítvány kettős céllal indult útjára 2018 tavaszán: feladata egyrészt a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő emlékének ápolása, másrészt a nehéz helyzetbe került zeneipari szereplők támogatása.

Fábián JuliForrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Ahogy az alapítvány működése során is kiemelt cél, hogy valamennyi műfajtól és korosztálytól függetlenül egyformán nyitottak legyenek minden irányba, ugyanez a törekvés felfedezhető programjaik összeállításában is: a már bejelentett nevek között egyaránt megtaláljuk az alternatív, a jazz és a popzene képviselőit. A már beharangozott nevek között ott találjuk a 30Y frontemberét, Beck Zolit, Csorba Lóci a Lóci Játszikból ezúttal szólóban érkezik, de ott lesz Gyárfás István jazzgitáros is, aki annak idején felfedezte Fábián Julit – bár ő erről úgy nyilatkozott hogy a Napot nem kellett felfedezni.

Jazzvonalról érkezik Ávéd János szaxofonos és Szebényi Dániel billentyűs is, akik Szepesi Mátyással, a Konyha frontemberével, Juli egykori menedzserével és zenésztársával közösen is eljátszanak néhány dalt, pl. a Juli emlékére készült Like a Child című dokumentumfilm Földrevaló című betétdalát. A MagNet Közösségi Ház immáron másodszor ad otthont a Fény Ünnepe gálának patinás Andrássy úti épületében.

A fellépők listája folyamatosan bővül, az aktuális lista megtalálható a gála Facebook-eseményében.

A befolyt összegből az alapítvány újabb pályázatot ír ki, amely során azokat a zenészeket és háttérmunkásokat támogatjuk, akik a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetben tartósan vagy ideiglenesen nem tudták fenntartani magukat vagy családjukat egészségkárosodásuk vagy a korral kapcsolatos problémáik miatt.

A helyszín limitált befogadóképessége miatt – 190 fő – mód van különböző kategóriájú támogatói jegyek vásárlására is.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98.
Időpont:
2022. december 6.
Kapunyitás:
18:00
Koncertkezdés:
18:30

Bejelentett fellépők:
Beck Zoli (30Y)
Lóci Szóló
Szebényi Dániel (godfater.)
Ávéd János
Szepesi Mátyás (Konyha)
Gyárfás István