Sokak számára meglepő lehet a tény, hogy a Zámbó Jimmy élettörténete által ihletett sikeres sorozatban, A Királyban nem a rendkívül hiteles alakítást nyújtó Olasz Renátó, illetve később Nagy Ervin énekel. A szlovák-magyar tehetség, Peter Šramek kölcsönzi mindkettejük énekhangját. 

A december 16-án érkező, a szériával azonos című dupla lemezen természetesen szerepel a Jöjj velem címadó dal, melynek nemrég debütált klipjében végre a valódi előadót is láthatjuk. 

A Király című sorozat zenéje egy nagy és összetett feladat volt számomra. Nemcsak a Jimmy-életmű ikonikus dalait kellett beilleszteni és újragondolni, hanem életének olyan korai szakaszaiban is megmutatni őt, amik nem dokumentáltak, például a híres-hírhedt Casanova bárban és egyéb kiskocsmákban történt fellépéseit.

Ebből az időszakból semmilyen használható anyagunk, hangfelvételünk nem volt. Így újra kellett alkotni ezt a korszakot és elképzelt felvételeket írni, amik mind a korszellemet, mind Jimmy formálódó előadói stílusát tükrözik. Ilyen a Jöjj velem is, amivel rögtön indít a sorozat, tehát egy rendkívül fontos dramaturgiai pillanatban hangzik el, itt látjuk meg először a Királyt" – részletezi Moldvai Márk elismert filmzeneszerző, akinek A Király mellett a Kontroll, A martfűi rém, illetve a Blokád betétdalait is köszönhetjük.

Peter ŠramekForrás: Kovács Kinga

Éreznünk kell azt az energiát és karizmát, amivel – az akkor még a nagyközönség számára teljesen ismeretlen Zámbó Jimmy – lenyűgözi az éjszakai élet törzsközönségét és a fellépést titokban megtekintő két zeneipari szakembert, miután elhangzik az a mondat tőlük, hogy „Ebből az emberből sztárt fogunk csinálni!"Megírtam tehát a Jöjj velem-et – aminek hangszerelését a kitűnő Csicsák Norbert látta el, beleértve a mix-masztert –, ugyanakkor a szöveg is nagyon fontos, mert azon kívül, hogy ez egy elképzelt korabeli sláger, egy másik síkon Jimmy üzen vele a rajongóinak. Császár Előd írta a dalszöveget, ami így indul „Ha a fellegekből visszanézek..." és azzal végződik, hogy „(...) ilyen ám az életem, jöjj velem!".

Ekkor már tudtam, hogy ez az! Végül, mikor Peter Šramek felénekelte, aki az egész sorozatban „Jimmy énekhangja", összeállt minden, hiszen ő nemcsak utánozni tudja Jimmyt, hanem mindazt a pluszt, az érzelmi töltést, a szívet-lelket is bele tudja tenni, amiben Jimmy különleges volt" – tette hozzá a zeneszerző.

Peter Šrameknek nem esett nehezére megérezni Jimmy zenei világát, hiszen köztudottan mindig is nagy rajongója és tisztelője volt az ikonnak, kétszer pedig megszerezte a Zámbó Jimmy-emlékdíjat is. Szinte egyértelmű döntés volt a film énekhangjának kiválasztásánál Peter, hiszen ő tudta a legvalósághűbben tolmácsolni a sztárt, miközben megőrizte saját előadói identitását.

Itt volt tehát az ideje, hogy ő is megmutassa magát egy, a sorozathoz illő videóklippel, ám ezúttal ő a főszereplő.

ÉRKEZIK A VADONATÚJ ALBUM!

Dupla CD formájában, éppen az ünnepek előtt, december 16-án is megérkezik A Király – Filmzene & Symphonic korong fizikai formában, amelyen többek közt 11 Peter Šramek által énekelt, Jimmy inspirálta dal mellett meghallgathatunk még több mint 10 eredeti Zámbó Jimmy-felvételt szimfonikus hangszereléssel, valamint egy korábban még soha egyetlen lemezén sem hallott szerzeményt is megismerhetünk.

Forrás: Magneoton