Justin Bieber eladta dalai jogait, 200 millió dollárt zsebelt be értük

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris -
zeneszám dal Justin Bieber felvételi jogok közzétételi jogok jog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 28 éves kanadai popsztár összes eddig megjelent dalának közzétételi és felvételi jogát eladta egy olyan vállalatnak, mely mások mellett Shakira, Michael Bublé, a Metallica és a Red Hot Chili Peppers dalait is birtokolja.

A fiatal énekes, Justin Bieber 2010-ben jelentette meg az első zenei albumát, melyből csak az Egyesült Államokban több mint hárommilió példányt adtak el. Ezt követően még öt lemeze jelent meg, a legutóbbi majdnem két évvel ezelőtt, 2021 márciusán került a boltok polcaira. Ezek mellett számtalan remix és válogatáslemezt is megjelentetett, nem beszélve az egyesével kiadott dalairól.

Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris

Justin Bieber azonban a teljes zenei portfóliójának jogait eladta a Hipgnosis Songs Capitalnak, és a 290 dalért összesen 200 millió dollárt, átszámítva majdnem 70 milliárd forintot kapott a Rolling Stone magazin szerint – írja a hvg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.