Elbúcsúzik a mozivászon leghíresebb chippendale-fiúja - 15 érdekesség az új Magic Mike-filmről

chippendale Magic Mike
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszeri poénnak indult, trilógia lett belőle: Channing Tatum táncolós-vetkőzős történeteivel képtelenek betelni a mozinézők: immár érkezik a harmadik, záró mozifilm is Magic Mike közreműködésével. Összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet az utolsó táncról.

1. A Channing Tatum saját fiatalkori élményein alapuló Magic Mike első része az év egyik meglepetésfilmje volt 2012-ben, 7 millió dollárba kerülő kis produkcióként 167 millió dolláros bevételt termelve világszerte. 2015-ben a második rész (Magic Mike XXL) is szépen teljesített, így azóta folyamatosan napirenden volt egy újabb fejezet elkészítése.

2. Az új filmben Magic Mike-ot nem épp a legjobb formájában látjuk viszont, már ami a karrierjét illeti. Elbúcsúzott a showbusiness világától, csődbe ment a nagy terveivel, úgyhogy jobb híján koktélokat kever. Egy unatkozó milliomosnő azonban szerződteti és Londonba csábítja, hogy az ő színházában hozza össze Magic Mike pályájának legnagyobb showműsorát, miközben titokban valami egészen másra vágyik...

3.Channing Tatum úgy írta le a Magic Mike utolsó táncának sztoriját, mint egy „fordított Micsoda nő!-történetet", táncban elmesélve.

4. A harmadik részre visszatér az első Magic Mike-ot levezénylő, Oscar-díjas és az amerikai kortárs mozi egyik legjelentősebb alkotójának számító rendező, Steven Soderbergh.

5. Soderbergh két dolgot említett meg fő inspirációként az új filmhez: a Mindhalálig zene című klasszikus musicalt és a Magic Mike Live turnéprodukció színpadi előadásainak koreográfiáit.

6. A forgatókönyvet az a Reid Carolin jegyzi, aki az első két részen is dolgozott, és akinek szinte az egész munkássága Channing Tatumhoz kapcsolódik: ők ketten együttműködtek a Magic Mike-filmeken kívül a Logan Lucky, az Elnök végveszélyben, a 22 Jum Street, vagy a Katonadolog esetében is.

7. A női főszerepre eredetileg Thandiwe Newtont szerződtették, sőt el is kezdődött vele a forgatás. Azonban családi okok miatt ki kellett szállnia a produkcióból, és érkezett helyette Salma Hayek.

8.Salma Hayek elmondása szerint egy erősen balesetveszélyes pillanat is előfordult vele a forgatáson a saját hibájából. Az egyik tánckoreográfia közben ugyanis Tatum fejjel lefelé tartotta őt a levegőben a nadrágjánál fogva, az azonban elkezdett lecsúszni róla. Ő viszont nem a fejét védte a földre pottyanástól, hanem a nadrágja után kapkodott – mert nem emlékezett, hogy húzott-e alá fehérneműt. Szerencsére Tatumnak végül sikerült megtartania, így nem törte el a nyakát.

A Magic Mike utolsó tánca: Salma Hayek, Channing Tatum Forrás: ZUMAPRESS.com/� 2022 by Entertainment Pictures/Warner Bros.

9. Az eredeti tervek szerint a Magic Mike utolsó tánca az HBO Max streamingfelületére készült, ott debütált volna a nézők előtt. Végül azonban mégis moziba küldték a producerek, így nagyvásznon is megtekinthető lesz.

10. A rendező Steven Soderbergh sajátos munkamódszere miatt évente legalább egy új filmmel előáll, és ezeket az utóbbi években rendszerint streaming platformokon bocsátja a nyilvánosság elé. 2018 óta ez lesz az első filmje, ami a mozikban debütál.

11. A film díszbemutatóját január 25-én tartották a florida Miami Beach-en.

12.Salma Hayek a vörös szőnyegen egy teljesen átlátszó, hálós ruhában vonult végig, büszkén vállalva az 56 évesen is tökéletes idomait.

13. A Magic Mike utolsó tánca Amerikában február 10-én kerül a mozikba. Magyarországon már február 9-től láthatják a nézők.

14. A harmadik rész címe pedig nem véletlenül ez: a Magic Mike utolsó tánca le is zárja a trilógiát és a történetet.

15. Magic Mike karaktere befejezi a történetét ezzel a filmmel, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen el kell búcsúzniuk a nézőknek ettől a világtól. Steven Soderbergh ugyanis elárulta, hogy elkezdtek több filmtervet is fejleszteni, amelyek más karakterek sorsáról szólnának a Magic Mike-univerzumban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.