Tisztázatlan körülmények közt elhunyt Ari Boulogne, Alain Delon állítólagos fia

Ari Boulogne Alain Delon
Elhunyt Ari Boulogne, akiről anyja, a német énekes-színésznő Nico azt állította, hogy Alain Delon francia színész az apja. A 60 éves, fél oldalára lebénult Boulogne-t párizsi lakásában találták holtan szombaton.

Gondatlanságból elkövetett emberölés és segítségnyújtás elmulasztása miatt hétfőn letartóztatták a férfi élettársát, egy 58 éves nőt, akit megvádoltak kábítószeres bűncselekményekkel is.

Az 1988-ban elhunyt Nico a hatvanas években befutott Velvet Underground énekese, színésznő és modell volt. Fotósként dolgozó és több filmben is szereplő fia egész életében hangoztatta, hogy Alain Delon az apja, a színész azonban ezt soha nem ismerte el. Boulogne-t gyerekkorában Delon édesanyja, Edit Boulogne és férje fogadta örökbe.


A férfi, valódi nevén Christian Boulogne néhány éve jogi úton akarta igazolni Delon apaságát, keresetét azonban a francia bíróság elutasította, arra hivatkozva, hogy Delon Svájcban él.

A 87 éves Alain Delon azon legendás francia filmszínészek közé tartozik, akik a '60-as, '70-es évek játékfilmjeiben nyújtott alakításaikkal lettek világsztárok. Leghíresebb filmjei közé tartozik ebből a korszakból a Napfogyatkozás, A párduc és A szamuráj. 1995-ben pályafutásáért Arany Medve-díjat kapott a Berlinalén, 2019-ben pedig elnyerte életművéért a cannes-i tiszteletbeli Arany Pálma-díjat is. Delon egyszer nősült, de 1964-ben kötött házassága csak 1969-ig tartott Francine Canovas színésznővel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.