Elhunyt Ari Boulogne, akiről anyja, a német énekes-színésznő Nico azt állította, hogy Alain Delon francia színész az apja. A 60 éves, fél oldalára lebénult Boulogne-t párizsi lakásában találták holtan szombaton.

Gondatlanságból elkövetett emberölés és segítségnyújtás elmulasztása miatt hétfőn letartóztatták a férfi élettársát, egy 58 éves nőt, akit megvádoltak kábítószeres bűncselekményekkel is.

Az 1988-ban elhunyt Nico a hatvanas években befutott Velvet Underground énekese, színésznő és modell volt. Fotósként dolgozó és több filmben is szereplő fia egész életében hangoztatta, hogy Alain Delon az apja, a színész azonban ezt soha nem ismerte el. Boulogne-t gyerekkorában Delon édesanyja, Edit Boulogne és férje fogadta örökbe.


A férfi, valódi nevén Christian Boulogne néhány éve jogi úton akarta igazolni Delon apaságát, keresetét azonban a francia bíróság elutasította, arra hivatkozva, hogy Delon Svájcban él.

A 87 éves Alain Delon azon legendás francia filmszínészek közé tartozik, akik a '60-as, '70-es évek játékfilmjeiben nyújtott alakításaikkal lettek világsztárok. Leghíresebb filmjei közé tartozik ebből a korszakból a Napfogyatkozás, A párduc és A szamuráj. 1995-ben pályafutásáért Arany Medve-díjat kapott a Berlinalén, 2019-ben pedig elnyerte életművéért a cannes-i tiszteletbeli Arany Pálma-díjat is. Delon egyszer nősült, de 1964-ben kötött házassága csak 1969-ig tartott Francine Canovas színésznővel.