50 éves lenne a tragikus sorsú Paul Walker - Sosem kaphatta meg az egyetlen szerepet, amit igazán akart

Paul Walker Halálos iramban magazin karrier születésnap
50 éve született, és 10 éve halt meg a Halálos iramban-filmek sztárja, Paul Walker. A már kisbabaként kamerák elé álló sztár különleges kapcsolatot ápolt az óceánnal, a küzdősportokkal és a jótékonysággal is. Következzen pár érdekesség, amit talán te sem tudtál róla. 

Bokszolók és háborús hősök családjába született

1973. szeptember 12-én a kaliforniai Glendale városában jött világra egy divatmodell anya és egy vízvezetékszerelő vállalkozást vezető apa gyermekeként. Az édesapja korábban komoly sikereket ért el amatőr bokszolóként, ahogyan az apai nagyapja is, aki emellett autóversenyzőként is tevékenykedett, és a második világháborúban túlélte Pearl Harbor bombázását. Walker másik nagyapja szintén részt vett a második világháborúban, Patton tábornok irányításával harckocsiparancsnok volt az itáliai ütközetekben.

Már kétévesen kamerák előtt állt

Kisbabaként kezdte a szórakoztatóipari karrierjét, már kétéves korában egy Pampers pelenkareklámban szerepelt. Gyerekszínészként és modellként is dolgozott, főként reklámokban bukkant fel. Az első komolyabb színészi munkáját a Throb című családi tévésorozatban kapta 1986-ban.

Egy szerepet akart igazán, nem kaphatta meg

A Star Wars-előzménytrilógia készítésének idején versenyzett Anakin Skywalker szerepéért, amit végül Hayden Christensen nyert el. Walker saját bevallása szerint ez volt a karrierje során az egyetlen szerep, amit mindenáron szeretett volna eljátszani.

Hawaii virággal tetováltatta magára a lánya nevét

Walker 25 éves volt, amikor az akkori barátnője, Rebecca Soteros teherbe esett, és ugyan nem terveztek gyereket, de végül megtartották a babát, aki a Meadow nevet kapta. A pár nem maradt együtt, és Meadow az édesanyja mellett nevelkedett Hawaii szigetén, ezért is tetováltatta magára a nevét Walker a sziget szimbólumával együtt. Meadow 13 éves korában aztán az apjához költözött, és onnantól Walker lett a főállású szülője.

Paul Walker és Meadow Walker, Instagram Forrás: Meadow Walker / Instagram

Az óceánért rajongott

A felsőoktatási tanulmányait tengerbiológiából végezte, és a kaliforniai óceánparton lakott, ahol minden nap szörfölt. Egy interjújában elárulta, hogy a nyílt vízen megszűnt körülötte a világ, és egyfajta vallásos áhítat járta át.

Profin bunyózott

Először az akciófilmes szerepeire készülve ismerkedett meg a küzdősportok világával, de aztán olyannyira rákapott a dologra, hogy a harcművészetek váltak az egyik hobbijává. A dzsúdzsucu, a taekwondo, az eskrima és a jeet kune do különböző formáit egyaránt gyakorolta.

Chilében utca viseli a nevét

Híresen sokat jótékonykodott, ő alapította meg a Reach Out Worldwide nevű szervezetet, ami természeti katasztrófák idején vitt segítséget szerte a világban. Így a 2010-es chilei földrengés idején is, az ebben érintett Pelluhue városa pedig azóta utcát nevezett el Walker tiszteletére.

Nem csak a születése, a halála évfordulója is most jön

10 évvel ezelőtt, 2013. november 30-án vesztette életét egy közúti balesetben. Egy jótékonysági rendezvényről távozott Roger Rodas volt autóversenyző Porschéjában ülve, azonban egy kanyarban Rodas elvesztette az uralmát a jármű felett, és egy fához csapódtak, az ütközés pedig mindkettejüket megölte.

A legjobb barátja a lányát nevezte el utána

A Halálos iramban-filmek főszereplőtársa, Vin Diesel a kamerákon kívül is Walker legjobb barátja lett. A halála nagyon megviselte, és a harmadik gyermeke, egy kislány Walker után kapta a Pauline nevet.

Paul Walker, Vin Diesel Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

A testvérei fejezték be helyette az utolsó filmjét

Walker a halála idején a Halálos iramban 7 forgatása közben volt, és ugyan a jelenetei nagy részét már felvették, de még egyáltalán nem volt készen a film. A készítők végül úgy oldották meg a hiányát, hogy róla készült régebbi felvételek és digitális trükkök segítségével illesztették őt be a jelenetekbe, más esetekben pedig a rá hasonlító fivérei, Caleb és Cody helyettesítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.