Oroszország melegek törvény sportesemény bojkott olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
SMS-ben rúgták ki azt az orosz tévést, aki élő adásban coming outolt. Most mégis a hazájában megrendezendő sportesemények mellett áll ki, amelyeket a melegellenes törvények miatt bojkottálnának.

"Meleg vagyok, de ettől függetlenül ugyanolyan ember, mint önök, kedves nézők, mint ön, Putyin elnök úr, Medvegyev miniszterelnök úr, vagy önök, képviselő urak" - mondta Anton Krasovsky a Kontr TV péntek esti szórakoztató adásának végén még 2013 januárjában. Mint később nyilatkozta, elsősorban saját maga miatt döntött így. A tévést még aznap este SMS-ben rúgták ki.

CNN
CNN

Most Anton Krasovsky mégis a hazája mellett szólal fel, amikor a melegellenes törvények miatt felmerült annak esélye, hogy bojkottálnának több, Oroszországban rendezendő nemzetközi sporteseményt is - többek között a 2014-es téli olimpiát vagy a 2018-as focivébét. "Az oroszoknak nemzetközi támogatásra van szükségük ebben a kérdésben, de ez nem egyenlő azzal, hogy bojkottálni kell az olimpiai játékokat, mert az olimpia egy nemzetközi esemény" - mondta a 37 éves tévés a CNN-nek. "Az olimpia nem orosz esemény és nem Putyin elnök magáneseménye, hanem több millió emberé. Oroszországban hétmillió meleg él. Ha bojkottálják a 2014-es téli olimpiát, amelyet Szocsiban rendeznének meg, azzal hétmillió orosz meleget bojkottálnak. Köztük engem is."

Vlagyimir Putyin június végén írta alá a parlament által megszavazott "melegpropaganda terjesztését tiltó törvényt" - írja az Origo. A törvényben nem egyértelmű a határ a propaganda és a tájékoztatás között, ami szintén nagy mozgásteret ad a hatóságoknak a törvény alkalmazásakor. Az orosz elnök a törvényt támogató nyilatkozataiban többször hivatkozott az ország romló demográfiai helyzetére.

Házasodhatnak a melegek Angliában és Walesben ishttp://www.life.hu/legykepben/20130718-torvenyesen-hazasodhatnak-a-melegek-angliaban-es-walesben.htmlMeleg férfiaknak vetkőzött az olimpikonhttp://www.life.hu/szorakozz/20130711-lifenight-louis-smith-brit-tornasz-olimpikon-a-gay-times-cimlapjan.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.