Szikora Róbert X-Faktor mentor ByeTheWay Fat Phoenix RTL Klub MDC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén először nemcsak egyéni előadók, hanem csapatok is jelentkezhettek az X-Faktorba, közülük pedig a legsikeresebbeknek a Fat Phoenix, az MDC és a ByeTheWay bizonyult. Mentoruk, Szikora Róbert a Life.hu-nak megerősítette azt a nézői véleményt, hogy a zenekarok nehezebb helyzetben lesznek az élő show-ban, ám hozzátette, mint egykori együttesalapító, mindent megtesz, hogy sikerre vigye a fiatal tehetségeket.

"Amíg a hatvanas években kevesebben voltak a szólisták, most alig alakulnak zenekarok. Ráadásul őket nehezebb egyetlen archoz kötni, beazonosíthatatlanabbak" - magyarázta Szikora, hogy miért merültek fel kétségek a zenekaroksikerességével kapcsolatban. "Mindeközben pedig - erről a mentorsegédemmel, Nagy Feróval is beszélgettünk - minden támogatást meg kell adnunk nekik. Ők oda tartanak, ahonnan mi jövünk, mi is átmentünk az évtizedek alatt ezer viharon, ők is átmennek majd, ugyanazt az életet élik most, amit mi éltünk egykor. A csajozást, a tanulást, mindent háttérbe szorítanak, a zene az első számukra. Ráéreztek, hogy a zene a 'mennyei hazánk' lenyomata, a zene mágia" - vélekedik az R-GO frontembere.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Azonban az nem elég, ha segíteni akarunk nekik. Meg kell azt is mutatnunk, hogy miért fogadják el a tanácsainkat, tudniuk kell, miben vagyunk tapasztaltabbak náluk, fontos, hogy elfogadjanak, hogy jónak tartsanak, és ne azért hallgassanak ránk, mert éppen mi lettünk a mentoruk" - folytatta Róbert. "Fiatalok még, de felnőtt emberek, évek óta zenélnek, van saját hangzásviláguk, világképük, amibe nem lehet belerondítani. Úgy kell terelgetni őket, hogy az, amiben egyediek, különlegesek, ne sérüljön" - szögezte le a tehetséggondozás irányait az X-Faktor mentora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.