sztárgardrób ruhatár ruha stílus cipő Janicsák Veca stylist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A stílus maga az ember. De vajon mi van azokkal, akiket stílusszakemberek, sminkesek és fodrászok alakítanak nap mint nap? Hogyan öltözködnek a hétköznapokon  kedvenc sztárjaink? Hol vásárolnak?

A Life.hu most induló sorozatában bekukkant a hazai sztárok gardróbjába, akik nemcsak elmesélik divattitkaikat, hanem meg is mutatják a kedvenc darabjaikat. Elsőként az Ez zsír! arca, Janicsák Veca énekesnő gardróbjába pillantottunk be.

Rá sem ismerni!

Aki ismeri Janicsák Vecát, valószínűleg rá fog csodálkozni fényképeinkre. Az énekesnő, aki rajong a feketéért és a sötét árnyalatokért, tetőtől talpig üdítő pasztellszínekbe öltözve kalauzolt végig a rengeteg ruha, cipő, táska, ékszer és egyéb kiegészítő között. "Nyugodtan be lehet pakolni egy bőrönd ruhát, és nem veszem észre. A saját farmereimet sem ismerem fel" - mondta nevetve, miközben testvérével, Reginával próbálták kitalálni, hogy a kupacok közül melyikben melyikük ruhái lapulnak. A szelektálás nem jellemző a Janicsák nővérekre, de Veca elárulta, van olyan kockás ingje, amelyik nyolc vagy kilenc éve megvan, és még mindig hordja.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints és less be Veca gardróbjába!

Manapság nem ezek a rockeres darabok jellemzik az öltözködését. "Mostanában elkezdtem csinosabban öltözködni és színes ruhákat viselni, mert ezek a fagyiszínek nagyon bejönnek. Kiléptem egy kicsit a rocker stílusból, amihez valószínűleg télen majd megint visszatérek" - mesélte. Veca leginkább a saját maga kedvéért szeret öltözködni, soha nem azért, hogy valakinek megfeleljen vagy tetsszen. Régebben sem akart úgy kinézni, mint mások, de nincs olyan divatkorszaka, amit legszívesebben letagadna. "Nekem sosem volt patacipős korszakom, inkább a sportos vonalat képviseltem, lazább csaj voltam. Akkoriban a divat ellen lázadtam, hogy mindenki ugyanúgy néz ki és ugyanazt hordja."

"Minden csak ízlés kérdése"

Igaz, egy ideig volt stylistja, de inkább csak együttműködtek - ahogy ő fogalmaz. Két dudás valószínűleg stylistok között sem fér meg egy csárdában, még akkor sem, ha Veca hivatalosan nem az. "Ha nem énekesnő lennék, akkor - többek között - biztos, hogy ezzel foglalkoznék. Régebben is rengeteg külföldi magazint lapozgattam. Amikor még az volt a szabály, hogy a táskának, az övnek és a cipőnek passzolnia kell egymáshoz, én már akkor sem tartottam be." Veca nemcsak a mintákat és - most már - a színeket keveri szívesen egymással, hanem az olcsó és a drága darabokat is. Ezt a tippet akár meg is fogadhatjuk tőle. Bár turkálóban csak néha vásárol, a londoniak kínai üzletének számító Primark kihagyhatatlan, ha az angol fővárosban jár. "Tudom, hogy sokak szerint egy nagy rakás szemét, de hihetetlen dolgokat lehet kifogni, nagyon olcsón. Minden csak ízlés kérdése."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Még több kép a galériában!

Kedvenc lelőhelye még a Topshop, de rajong a magyar tervezők darabjaiért, elsősorban Szegedi Kata ruháiért, a külföldiek közül pedig Michael Kors modelljeit imádja. Ha már külföldi beszerzőkörutakról volt szó, akkor elmesélte azt is, hogy tavaly Indiában járt, ahonnan szintén nem térhetett haza ruhák nélkül. "Indiában gyönyörű selymeket lehet kapni, amelyekből ott kint meg is varrattam a ruhákat, kaftánokat, tunikákat. Ezeket nyáron imádom, mert nagyon jó, hűs az anyaguk és jól néznek ki."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Még több kép a galériában!

Le a magas sarkúval!

Ettől függetlenül, amikor meg kell jelenni, általában farmert visel pólóval, blézerrel és magas sarkúval, vagy nyári maxiruhába bújik. A színpad viszont egészen más, ott nincs helye a magas saroknak. "A fellépéseken általában bakancsot viselek, mert abban lehet jönni-menni, gyalogolni, és ha gondolok egyet, akkor leugrom a közönség közé. Ha pedig magas sarkúban kezdem el a koncertet, akkor a második számnál biztosan lerúgom a lábamról és mezítláb folytatom tovább."

Szeretnél egy napot eltölteni Vecával, miközben meg is szépülsz?
Regisztrálj, és egy igazi csajos napnak nézel elébe!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.