fashion week 2013 smaragdzöld előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár hivatalosan még csak 2013 nyárutójáig látunk előre - hiszen a tavaszi-nyári trendeket már ősszel bemutatták a kifutókon, és mostanában leplezik le az elő-őszi kollekciókat -, a bennfentesek sokkal előrébb tartanak. Néhány trendelőzetesre alapozva a Life.hu összegyűjtötte, milyen slágerdarabokra számíthatunk 2013-ban.

2013-ban az év színe: a smaragdzöld

Az amerikai Pantone cég minden évben meghatározza nemcsak egy-egy szezon színeit, hanem az év színét is. 2012-ben ez az izgalmas Tangerine Tango (mandarin) volt, 2013-ban pedig a 17-5641-es árnyalat nyerte el a megtisztelő címet. Az Emerald (smaragd) névre keresztelt szín valószínűleg nemcsak a ruhákon, hanem a kiegészítőkön, lakberendezési tárgyakon, lakástextileken is megjelenik majd. Ízelítőnek levadásztunk néhány fotót a 2013-as tavaszi kifutókról, de a Pantone honlapján csinos összeállítást találsz erről az árnyalatról. A Pantone egyébként már azon is túl van, hogy 2013 tavaszának tíz legmenőbb árnyalatát bemutassa. Közülük kiemelték a Monaco Blue-t (Monaco-kék), amely Leatrice Eiseman, az intézet igazgatója szerint annak a praktikusságnak a metaforája, amely manapság a társadalomra jellemző.

www.style.com
www.style.com

Nanette Lepore, Zac Posen, Giorgio Armani

Mediterrán életérzés

Könnyű anyagokat, tengerparti színeket, kényelmes, mégis ultranőies viseletet jósolnak 2013-ra a trendek kitalálói, akiket a Földközi-tenger világa ihletet - nem volt véletlen az a bizonyos Monaco-kék. Az biztos, hogy az év nagy slágerei lesznek a finom, nőies blúzok, amelyeket gallér nélkül vagy csónaknyakkal álmodtak meg a tervezők, valamint nagy szerepet kapnak a virágmintás ruhák is, amelyek még az üzleti viseletbe is behízelgik magukat. A csónaknyakra és a virágmintás ruhára hoztunk is példákat.

www.style.com
www.style.com

Erdem, Carolina Herrera, Valentino

A ráncfelvarrás éve

Azért csak lassan a testtel, nem kell azonnal a plasztikai sebészt célba venni. A ráncfelvarrást a jól bejáratott ruhadarabokra értik a trendteremtők, mint amilyen a póló vagy a buklé anyagból készült kabátka is. A legdivatosabb nyakkivágás a pólók esetében is a csónaknyak, a nyomatok, rátétek és egyéb díszítések, de az anyagok is gazdagabbak, izgalmasabbak lesznek, mint korábban. Ezeket a pólókat nyugodtan párosíthatod majd a jövő év másik nagy sztárjával, a buklédzsekivel. A Chanel inspirálta darabok már most, 2012 végén is erősen jelen vannak, de 2013-ban kötelező darabbá válnak.

www.style.com
www.style.com

3.1 Phillip Lim, Acne, Chanel

Kiegészítők: ma még ciki, holnap már menő

2013 a kiegészítők terén sok meglepetéssel rukkolt elő. A kifutókon olyan régen látott, ma még ciki, holnap divatosnak gondolt darabok tűntek fel, mint például a cowboycsizma, vagy a feliratoktól megfosztott, stílusos baseballsapkák. Nagy kedvenc még a táblagépek és méretes okostelefonok tárolására is alkalmas, fül nélküli aktatáska.

www.style.com
www.style.com

Lanvin, BCBG Max Azria, DKNY


Ékszerkülönlegességek karácsonyrahttp://www.life.hu/legytrendi/20121217-kulonleges-ekszerek-karacsonyra.html10 évesen modell lett a sztárpár fiahttp://www.life.hu/legytrendi/20121219-david-beckham-fia-romeo-beckham-a-burberry-modellje.htmlÍme a világsztárok kedvenc fehérneműjehttp://www.life.hu/legytrendi/20121218-az-id-sarrieri-fehernemu-nicole-kidman-katie-holmes-julianne-moore.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.