fashion week tavasz trendszín 2013 öltözködés ruhadarab
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei szezon első darabjai már megjelentek a bevásárlóközpontokban: a fast fashion üzletek a tavalyi fagyiárnyalatokat még tovább sápasztották, így 2013-ban fakóra mosott farmerek és egyberuhák jönnek majd velünk szembe az utcán. Vajon a környezettudatosság vagy a '90-es évek inspirálta őket? A Life.hu összegyűjtötte az idei tavasz meghatározó színeit.

A neonmánia szemvakító árnyalataiból a tavalyi évre már csak a halvány pasztellszínek maradtak, idén pedig a fekete-fehér-szürke kombináció mellé földszíneket és sápadt sárgát, vértelen pirosat kapunk. A népszerű üzletláncok a színek helyett a mintákra helyezték a hangsúlyt. A korábbi évek közkedvelt nyomatai (afrikai, virágos, leopárd stb.) tovább élnek, és az örök klasszikus, a csíkos ruha is elfoglalja képzeletbeli trónját ruhatárunk legfelső polcán.

Ezek lesznek a tavasz trendszínei:

Hófehér

A fekete télikabátokat hófehér nadrágok, blézerek és topok váltják fel. Azok a darabok, melyek túlélik az esős-sáros időszakot, meghatározó részei lesznek a gardróbunknak nyáron is. A hófehér árnyalatot elegáns szabással párosították a tervezők, így végre a gimnazista lányoknak is sikerül majd ízlésesen felöltözniük az idei évzárókra.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Carolina Herrera, Burberry Prorsum, Francesco Scognamiglio

Stílustipp:
A közhiedelemmel ellentétben a hófehér csak nagyon kevés nőnek áll jól, ezért aki idén tavasszal divatos, ám mégis stílusos akar maradni, színes sállal vagy felsővel párosítsa.


1.
F&F; 4. és 6. Mango; 5.
H&M

Halványsárga

A kora tavaszi nap gyengéd simogatását oltották bele az idei sárga-trendbe. Az erőtlen árnyalat valójában nagyon is üdvözlésre méltó: a neon tónussal ellentétben ez a szín teltebb lányokon is jól mutat, ám a szabásvonalak sajnos még mindig nem kedveznek a 36-os méret felettieknek. A halványsárgát alsó- és felsőrészként is beépíthetjük a ruhatárunkba, hiszen átkötős blúz, egyenes szabású felsőrész és skinny fazonú szövetnadrág is készült belőle.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Just Cavalli, Zac Posen, Vera Wang

Stílustipp:
A halványsárga főként a nyár és tél típusoknak áll jól. A világosbarna, illetve vörös hajúak inkább a melegebb árnyalatokkal próbálkozzanak.


1. Orsay; 2., 3. és 7. F&F; 4. és 5. H&M; 6. Zara

Égkék

A tervezők lehozták nekünk a kikelet felhőmentes egét a 2013-as szezonra. Az erőtlen kék szín tökéletes kiegészítője lesz a koptatott, kőmosott és szaggatott farmereknek. Az egyszerű szabású kék felsőket a nagy divatházak stylistjai fehérrel, farmerrel és halványrózsaszínnel párosították. Jól működhet együtt a halványsárga-égkék kombó is.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Lanvin, Versace, Vera Wang

Stílustipp:
Az égkék szinte minden színtípusnak jól áll, ezért akár hosszú távú befektetésként is érdemes beszerezni egyet az idei szezonban.


1. F&F; 2. és 3. H&M; 4. és 7. Zara; 5. Pull & Bear; 6. Esprit; 8. Vagabond

Babarózsaszín

A tavasz könnyed bevezetéseként érkező babarózsaszín árnyalat hódítása egészen a nyári szezonig kitart majd. Nem csak a romantikus stílus kedvelőinek ajánlott: a sápadt tónus finomsága egyaránt kombinálható a szezon trendszíneivel, illetve földszínekkel is. A színtónus leginkább egyberuhaként és kiegészítőként lép majd be az életünkbe.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Vivienne Westwood, Valentino, Tommy Hilfiger

Stílustipp:
Feketével kombinálva csökkenthető az árnyalat babás hatása. Trendkövetők lakkövvel vagy velúrcipővel hordják.


1. és 4. Esprit2. és 5.F&FOrsay6. Táskapláza7. H&M8. Deichmann

Menta

Nem is kezdődhetne a tavaszi szezon egy hódító zöld árnyalat nélkül! A természetben alapvetően ritkán feltűnő mentaszín a rágógumi-reklámokhoz hasonlóan tényleg felüdülést jelent - nem csak a szemnek.


Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Just Cavalli, Lanvin, Valentino

Stílustipp:
A kezdő stílusikonok a mentaárnyalatot földszínekkel, feketével és farmerrel párosítsák, az igazi divatdiktátorok babarózsaszínnel és halványsárgával kombinálják!


1., 2. és 4. Orsay3. és 6. Takko Fashion 5. H&M7. F&F8. Vagabond

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.