fashion week tavasz Nyár Fehér szín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első napsugarak elővarázsolják a gardróbból a világos árnyalatokat, és a téli szürkeség után végre megtelik az utca színekkel. Lekerülnek a fekete és sötétbarna kabátok, hogy átadják helyüket a tisztaság és elegancia szimbólumának, a fehérnek. Mivel viseld a szezon trendszínét, hogy tökéletes legyen a megjelenésed? A Life.hu összegyűjtötte az alapszabályokat!

A fehér évszázadok óta az elegancia és a tisztaság szimbóluma. Nem véletlenül: rendkívül kényes szín, melyet különleges alkalmakra érdemes tartogatni. Viselése magabiztosságot és tudatosságot sugároz. Az egyszínű öltözék optikailag nyújt és vékonyít, ám érdemes valamivel megtörnöd a fehér monotonitását. Ha alacsony vagy, deréktól felfelé viselj valamilyen más színű kiegészítőt. Ez lehet öv, sál vagy akár nyaklánc is. Ha túl nyúlánknak érzed magad, inkább a felsőtestedre helyezd a hangsúlyt: a vízszintes vonalak, például egy mintás öv segít optikailag ellensúlyozni a testmagasságod.

Amennyiben nem az egészségügyi szektorban vagy kozmetikusként dolgozol, a fehér ruhadarabokat nyári rendezvényekre, tengerpartra vagy white partikra tartogasd. Az idei szezonban számos színben, anyagváltozatban (selyem, farmer, lenvászon) és szabásban kerülhet a gardróbodba.

5 alapszabály, amelyet érdemes betartanod, ha fehéret viselsz:

1. Árnyalat
A magyar nők többségének nem áll jól a hófehér szín. Ez az árnyalat csak a lebarnult, barna bőrön mutat igazán. Ha te is az átlagos, világosabb fehér bőrrel rendelkezel, inkább a törtfehér vagy krémesfehér változatot válaszd. Amennyiben porcelánfehér bőröd van, a színesebb ruhák bizonyulnak majd jó választásnak.

2. Fehérnemű
Ha fehér alsó- vagy felsőrészben indulsz el otthonról, kiemelt figyelmet fordíts a fehérneműd kiválasztására, ugyanis a fehér színű alsónemű is átlátszik a lengébb anyagokon. Minden esetben testszínű, varrás nélküli tangát és melltartót viselj fehér outfited alatt. Ez szinte egybeolvad a testeddel, és elrejti a kényes területeket a kíváncsi szemek elől.

3. Kiegészítők
Törd meg a fehér hatalmát: egyszínű öltözéked mellé színes, mintás vagy földszínű kiegészítőket válassz. Az alkalmi szetted jól mutat élénk árnyalatú sállal, táskával vagy övvel. Ha letisztultabb megjelenésre vágysz, világosbarna vagy pasztell színeket válassz.

4. Cipő
Ügyelj rá, hogy a monokróm összeállításodat a lábbeliddel is megtört. Kerüld a fehér cipőket, maximum szandál változatban társítsd a szettedhez. A tökéletes összhatást fémszínű (arany/ezüst/barna) vagy bézses, ún. nude árnyalatokkal érheted el.

5. Ügyelj a színárnyalatokra!
Ne keverd a különböző színárnyalatú ruhadarabokat. Hófehér inget csak hófehér szoknyával, törtfehér pólót csak törtfehér farmerrel párosíts, különben úgy tűnsz majd, mint akinek besárgultak a ruhái a mosástól.

+1. Minden méretben!
Tévhit, hogy fehér ruhát csak tökéletes alakú lányok viselhetnek. A fehér vászonnadrág vagy farmer több embernek áll jól, mint hinnéd. 40-es méret felett is jól mutathat, ha megfelelő a szabás és kellően vastag az anyag.

Így viseld a fehéret helyesen - íme két összeállítás:

Elegáns:


1. Szoknya - Stradivarius 6.995 forint, 2. Blúz - H&M 9.990 forint, 3. Cipő - Zara 17.995 forint
4. Táska - F&F 3.290 forint, 5. Öv - Stradivarius 2.995 forint

Laza:


1. Nadrág - Bershka 12.995 forint, 2. Top - Bershka 5.995 forint, 3. Sál - Esprit 22.95 euró
4. Táska - F&F 5.290, 5. Cipő - H&M 14.990

A szakmai segítségért köszönet Szemes Nóra személyi stylistnak.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a SzílusZsarut a Facebookon!


A StílusZsaru mindig figyel és rajta tartja a szemét a sztárokon és stílusikonokon, valamint azok ruháin is. Követi a legdurvább stílusbakikat és elkalauzol a divat világában.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A STÍLUSZSARU OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.