fashion week kiegészítő tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell az egész téli felszerelésünket lecserélnünk ahhoz, hogy tartsuk az iramot a trendekkel. Az őszi-téli kínálatából szemezgetve összegyűjtöttünk négy olyan trendet, amely biztos, hogy a kifutóról érkezett a boltok polcaira, és kettő olyat, ami jóllehet, nem a topdesignerek közreműködésével lett irányadó, mégis megkerülhetetlennek tűnik.
A téli öltözködés 9 alapszabályahttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20101110-a-teli-oltozkodes-10-alapszabalya.htmlŐszi-téli cipőhoroszkóp - Minden jegy másban járhttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20101110-osziteli-cipohoroszkop-minden-jegy-masban-jar.htmlVariációk alapdarabra - camel kabáthttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20101110-variaciok-alapdarabra-camel-kabat.html

Zimankós szafari

Ha eddig nem szerettük az állatmintás holmikat, most bőven van időnk a szívünkbe zárni a párduc, zebra vagy ocelot mintás kesztyűket, sapkákat és sálakat. Választhatunk feltűnő darabokat, amelyektől biztosan nem maradunk észrevétlenek, de visszafogott hangulatunkhoz jól passzolhat egy pasztell színű sál is. Ügyeljünk arra, hogy a textúrák is harmonizáljanak egymással, így a könnyű pamut- vagy kasmírdarabokat inkább lazább kabátokkal párosítsuk. A szezon nagy visszatérője a fülmelegítő, amelyből természetesen állatmintásat is találunk.


Csak a szőrme

Miután Karl Lagerfeld, a Chanel tervezője szinte tetőtől talpig szőrmébe öltöztette modelljeit, nem volt kérdés hát, hogy ez a trend nagyon is mérvadó lesz ebben a szezonban. Hasonlóan az állatmintához, a kevesebb több elvében elég, ha csupán egyetlen hangsúlyos szőrmés darabot viselünk, felesleges Chubakkára hajazó szettet összeállítanunk. Kifejezetten fázósaknak ajánljuk a szőrmés usánkát, amiben még a legdurvább havazás is könnyen átvészelhető. A valódi szőrmék helyett pedig jobb és költségkímélőbb, ha a műprémeket preferáljuk.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Klasszikus minták

Elég jó mélyre ásnunk a leselejtezett holmik között, hogy ráleljünk egy norvég mintás sapkára vagy sálra. Hála a Fürge ujjak kifogástalan kötésmintáinak, annak idején anyukák százai adtak saját készítésű norvég mintás téli kiegészítőt a gyerekekre. Megeshet, hogy akkoriban nem rajongtunk ezekért a darabokért, viszont ebben a szezonban a Dolce & Gabbana tervezőpárosa újraélesztette az elfeledett mintát. Ha nem találnánk autentikus otthon készült darabot, szinte bármelyik üzletbe betérve leemelhetünk egyet a polcról, hiszen minket is elért a norvég minta dömpingje.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Finom, puha és szöszöl

Természetesen a gyapjúra gondolunk, ami ezen a télen jócskán meghatározza a kiegészítők trendjét. A szemet és persze tapintást gyönyörködtető darabokkal azonban nem árt vigyázni, hiszen legtöbbjük igencsak szöszöl. Ha megóvnánk fekete ruháinkat a szöszmösztől, válasszunk kobakra emlékeztető gyapjúkalapot, vagy egy szélesebb karimájú, jóval nőiesebb darabot. Földszínekkel párosítva vérbeli őszi szettet állíthatunk össze, sőt még az sem kizárt, hogy a szöszölős sapkáktól, sálaktól és kesztyűktől elcsábulva, önként mondunk igent a nemkívánatos pihékre.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Praktikus nyakmelegítők

A sokadik hideg hónapot taposva érthető módon elegünk van az állandó beöltözésből és abból a macerából, amit a rengeteg kötött kiegészítő magunkra vétele okoz. A praktikus csősál erre kínál megoldást, és szerencsénkre több márka kínálatában is megtalálhatjuk. Ha esetleg két trendet ötvöznénk, viseljünk szőrme kámzsát, ami legalább annyira melegít, mint egy kötött csősál. Nincs csavarászás, kötögetés, egy mozdulattal gondoskodhatunk nyakunk védelméről. Ha a sportosabb stílust kedveljük, viseljük laza dzsekihez, vagy a most szintén nagyon divatos military kabátokhoz, természetesen csak harmonizáló árnyalatban.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Melegítő bojtocskák

Aki sikeresen átvészelte a norvég minták korát, biztosan emlékszik a bojtkészítés nagyon egyszerű metódusára is. Az idei őszi-téli trend kiváló lehetőséget tartogat az emlékek felelevenítésére. Sonia Rykiel egyenesen a modellek fejére tette a hatalmas bojtokat, bár mi érthető módon inkább csak a sálakon vagy kesztyűkön viselnénk. És persze a sapkákon, amik szintén a gyerekkorra emlékeztető darabok, és amikkel kiváló kontrasztos összképet alkothatunk, ha elegáns, letisztult szabású télikabáthoz viseljük.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.