fashion week tavasz öltözködés ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztosan van egy csomó olyan holmid, amiket kénytelen voltál a szekrény mélyére elpakolni, hiszen egyik sem épp meleg darab. Most itt az ideje, hogy az összes göncöt előszedd, és harmóniába hozd az aktuális trendekkel. Mutatunk néhány darabot, amik nem hiányozhatnak a tavaszi ruhatárból.


Gombos, V-nyakú, csónaknyakú, mélyen dekoltált, bő vagy passzos, pólóból sosem elég. Elég csupán néhány street fashion blogot vagy online divatmagazint átfutni ahhoz, hogy gyorsan megértsük a szimpla pamutpóló létjogosultságát a divatban. Egyszerű, letisztult, bármihez felveheted. A "bármivel" ebben a szezonban tényleg azt jelenti, amit, hiszen Jil Sander kollekciójában is bizonyította, hogy az egyszerű fehér póló bármely feltűnő szoknya méltó kísérője lehet. Viselheted formális szettekhez is, vagy épp laza farmer-tornacipő összeállításokhoz.

www.style.com, Reserved
www.style.com, Reserved

Jil Sander, Reserved

A tökéletes ruha

Ruhatárunkból nem hiányozhat az univerzális ruha, amit kismillióképp variálhatunk. Ez általában ugye a klasszikus kis fekete ruha, idén tavasszal azonban legyünk bátrak, és nyúljunk a feltűnő darabok után. Csak a vak nem látja, hogy őrületes neonláz van kialakulóban, ami természetesen a ruhákra is kihat. A Prada kollekciójában látott ruhákhoz hasonlatos, költségkímélőbb darabokat érdemes turkálóban keresni, hiszen nem újkeletű trendről van szó. Ha megvan a ruha, csakis rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle: rövid bokacsizmával viseled elegánsan, vagy könnyedén leggings-szel és balerinacipővel.

www.style.com, H&M
www.style.com, H&M

Prada, H&M

Mindörökké blézer

Joggal jegyezhetné meg bárki, hogy kissé túlreagáljuk ezt a blézer-dolgot, de próbáljuk minél többször nyomatékosítani, hogy ez a ruhadarab nemcsak az üzletasszonyok kedvence. A pólóhoz hasonlóan a blézert is bárhol, bármikor viselheted. Vásárláskor muszáj eldöntened, hogy klasszikus darabot vagy inkább a trendeknek megfelelő, feltűnő színű, merész, válltöméses darabot választasz. Lényegében mindegy, hiszen mindkét formula kiválóan párosítható a hétköznapi és alkalmi ruhatár kulcsdarabjaival is.

Mango
Mango

Mango

Farmer mindenkinek kell

A megunhatatlan és eltörölhetetlen ruhadarab. Mindig időszerű, mindig divatos, mindig stílusos. Teljesen mindegy, hogy egy régi, kissé kopott darabot húzol-e elő, vagy beruházol egy vadiújba, lényeg, hogy viseld bárhova, bármikor. Ha magasabban végződő nőiesebb fazont választasz, nem kell attól tartanod, hogy előnytelenül mutatsz, hiszen épp a legjobb adottságaidat domborítja majd. Ha megrögzött divatkövető vagy, a farmer mellé szerezz be egy szűkszárú oldalzsebes vászonnadrágot is, melynek szára éppen a bokádig ér. Platformszandállal viselve igazi up to date összeállítás.

Levis
Levis

Levi's

Valódi bőrtáska

Úgy tűnik, hogy a régi iskolatáskák formáját idéző bőrtáskák megfékezhetetlenül berobbantak a divatba: szinte nincs olyan márka, aki előbb vagy utóbb ne tenné polcra a klasszikus táska modern változatát. Mi azt javasoljuk, hogy mielőtt súlyos ezreket ölnél egy vadiúj bőrtáskába, nézz körbe a releváns second handekben, hiszen könnyen lehet, hogy kincsre bukkansz. Lehet, hogy magadnak kell előásni a kupac mélyéről, de végül a rendes ár töredékéért jutsz hozzá.

Stradivarius
Stradivarius

Stradivarius

Born to be wild: motorosdzseki

Olykor csak ámulunk-bámulunk, mikor a tőlünk nyugatabbra lévő országok lányai milyen fantáziával képesek viselni a motorosdzsekit. Hiába gondoljuk, hogy a kemény, vagány és férfias szett része lehet csupán az ominózus darab, hiszen egy romantikus ruhácskával is tökéletesen mutat. Sőt, a trend is épp erről szól: viseld minél eklektikusabban, minél sokoldalúbban.

Topshop
Topshop

Topshop

Nőies topán

Mit látnak szemeink, csak nem a híres hegyes orr tért vissza? Jóllehet az aluljáródivatból mind a mai napig nem kopott ki, a minőségi divatéra azonban jónéhány évig mellőzte a hegyes orrú lábbeliket. No nem kell arra gondolni, hogy a végtelenített orrú förmedvények tértek vissza, hiszen egy jóval finomabb trenddel van dolgunk. Mióta Marc Jacobs ilyen aranyosan nőies cipőket adott a modellek lábára a Louis Vuitton bemutatóján, a cipők ezen klasszikus vonala újból becsordogált a menő márkák kínálatába. Bokáig érő szűk farmerrel viselve a könnyed elegancia iskolapéldája, de az idén tavasszal szintén hatalmas trendnek számító, lábszárközépig érő tányérszoknyával viselve múltidéző hangulatú.

Humanic
Humanic

Humanic

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.