szakértő gerincspecialista gerinc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gerincbetegségek száma rohamosan nő a nyugati országokban és hazánkban is. Ennek okai között egyaránt szerepel a mozgásszegény életmód, az ismétlődő túlterhelés és a stressz. 

Az általános orvosi diplomát 1988-ban, az ortopéd sebészeti szakvizsgát 1993-ban szereztem meg. 1994-től dolgozom gerinc-specialistaként, gerincműtéteket és egyéb ortopédiai műtéteket 15 éve végzek, jelenleg a Honvéd Kórházban operálok. Az elmúlt években anti-aging orvoslással és prevencióval egészítettem ki tevékenységemet. A Dr. Fit ideológiáját szakmai és személyes tapasztalataim alapján, fokozatosan alakítottam ki. Praktizálásom elején az ortopédiai, elsősorban gerincbetegek konzervatív (nem műtéti) kezelése volt a döntő.

Sportolói tapasztalataim alapján kézenfekvő volt, hogy a mozgásszervi problémák megoldására a fitnesz-és edzőtermekben keressem a megoldást. Ezeken a helyeken a tárgyi és személyi feltételek is adottak az enyhébb mozgásszervi betegségek kezelésére. A mozgásszervi rehabilitációban éppúgy, mint a fitneszben, a legfőbb szempont az egyes izomcsoportok szelektív és izületkímélő erősítése. A két tevékenység összekapcsolása az orvostudomány szakmai eredményeivel lehetővé tette az egyéni aktivitási programok kialakítását, amelyekkel az abban résztvevők egészségi állapota jelentősen javítható. A rendszeres edzés mellett nagyon fontosnak tartom a megfelelő táplálkozási program kidolgozását is. A gerinc-és mozgásszervi megbetegedések mellett profi és amatőr sportolók teljes körű orvosi támogatása is szerepel a tevékenységemben.

Weboldalam: http://www.gerinc-klinika.hu/magyar/oldalak/koszonto/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.