pszihológus párkapcsolat párkapcsolati szakértő Gazdag Enikő szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fő érdeklődési területeim a családi problémák, párkapcsolatok, párterápia és egyéni tanácsadás, emellett a pálya- és karriertanácsadás, sportpszichológia.

A pszichológus oklevelet kiegészítve családterápiával is foglalkozom, amely a legoptimálisabb eszköz a családi, párkapcsolati konfliktusok hatékony kezeléséhez és megértéséhez. Pszichológus kollégával együttműködve párterápiákat vezetünk, a párok között lévő problémák okait tárjuk fel és tudatosítjuk, újfajta konfliktus-megoldási és kommunikációs technikákkal gazdagítjuk az eszköztárukat.
(Gyakorló anyuka vagyok, a lányom 6,5 éves, így a családi, gyermeknevelési kérdésekben is otthon vagyok.)


Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem el a pszichológiát, előtte két másik diplomát is szereztem: német nyelvtanár és humánerőforrás menedzser. Az utóbbihoz kapcsolódik egy másik érdeklődési területem, a pálya- és karriertanácsadás, amelyben több mint 10 éves gyakorlatot szereztem. Álláskeresőknek, munkájukat elvesztőknek, vezetőknek nyújtok tanácsadást, hogy megismerjék erősségeiket és gyengeségeiket, és ezeket a legoptimálisabban kihasználva legyenek képesek megtalálni azt a területet, ahol szívesen tevékenykednek.
Gyerekkorom óta sportolok, elvégeztem egy aerobikedzői tanfolyamot, ezért az érdeklődésemben a sportpszichológia is helyet kap, vannak sportoló klienseim, akiknek elsősorban a versenyhelyzetben fellépő szorongásban, felkészítésben nyújtok segítséget.


A következő témákban szívesen adok tanácsot az olvasóknak:
- párkapcsolati konfliktusok: szakítás, válás, hűtlenség feldolgozása, túlzott féltékenység megértése és kezelése, párkapcsolati harmónia megteremtésének támogatása,
- párkeresés, ismerkedés,
- családot érintő problémák, gyereknevelés, családi rendszer zavarai,
- döntéshelyzetekben támogatás,
- élethelyzetekben elakadásoknál támogatás,
- stressz, szorongás,
- pánikbetegség,
- sportpszichológiai tanácsadás,
- pálya- és karriertervezés.

Gazdag Enikőről bővebben itt olvashatsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.