Így formáld a fenekedet! - Popsitréning testalkat szerint

fenék mozgás sport edzés alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy nincs két egyforma nő, úgy nincs két egyforma testalkat sem. De nem is mindegy, hogy a te hátsód barackra vagy paradicsomra hasonlít. Az alak határozza meg ugyanis, hogyan kell karban tartanod.

Thinkstock
Thinkstock

A női fenéknek négy típusa van, legalábbis alaktanilag. Ezeket pedig egy-egy gyümölcshöz vagy zöldséghez a legegyszerűbb hasonlítani - körtéhez, barackhoz, burgonyához vagy paradicsomhoz. Persze minden popsiból ki lehet hozni a legtöbbet néhány jól választott szoknya, nadrág vagy ruha segítségével, de azért a személyre, vagyis formára szabott fitneszgyakorlatok sem elhanyagolhatók.

Paradicsom

A nők mintegy 45 százaléka dicsekedhet paradicsom formájú popóval. Igen, dicsekedhet! A paradicsom manapság a legdivatosabb forma, megelőzve a korábbi kedvencet, a barackot. Ez a forma ugyanis kerekebb, formásabb, még ha puhább is a fogása, mint a kemény, kerek őszibaracknak. Ha a popód a paradicsomra hasonlít, nagyon fontos, hogy megfelelően formáld, ugyanis hajlamos lehetsz a hízásra! Hogy a fenekedet formában tartsd, végezd rendszeresen a legegyszerűbb erősítő gyakorlatot: állj csípőszélességnél nagyobb terpeszbe, a kezedet tedd csípőre, majd hajlítsd be a térdedet, és rugózz. Vigyázz, hogy a térd mindig a bokád fölött legyen. Végezz a gyakorlatból háromszor tíz ismétlést hetente háromszor.

Thinkstock
Thinkstock

A Life sztártippjei:
- Kim Kardashian feneke a tökéletes példa erre a formára. A fekete szépség nagyon büszke a hátsójára, amit szűk farmernadrággal és rövid, testhezálló felsőkkel hangsúlyoz.
- Jennifer Lopez és a feneke - két összetartozó fogalom. A színésznő annyira büszke paradicsompopójára, hogy állítólag még be is biztosította.
- Beyoncé a színpadon szívesen mutogatja a fenekét, hiszen van is mit. Az énekesnő tudja, hogy nőies vonalai mennyire szexisek, ezért a hétköznapokon szívesen jár szűk ruhákban, a fellépéseken pedig falatnyi cuccokban hívja fel a figyelmet a popsijára.

Neked milyen szépséghibád van?


Burgonya




Thinkstock
Thinkstock

A Life sztártippjei:
- Beth Ditto a burgonyaforma megtestesítője. Az énekesnő feneke nem mondható kicsinek, ellenben lapos és alaktalan, szóval nincs könnyű dolga. Ezért nem is hord feszülős ruhákat, sem rövideket, de nem is jár zsákokban. Ő a köztes megoldásra szavaz.

Körte

Körte formájú feneket a nők 15 százaléka mondhat a magáénak. Ez az alak bizony elég széles, kétszer olyan terebélyes, mint a derékbőség. Ha a feneked körteformájú, a legtöbbet kocogással, úszással vagy kerékpározással alakíthatsz rajta. Ezek a sportágak ugyanis remekül égetik a zsírt, így a felesleget hamar lefaragják a hátsófeledről.

Thinkstock
Thinkstock

A Life.hu sztártippjei:
- Kelly Brook tulajdonképpen szerencsés, hogy a feneke egy körte. És a sztár büszke is a vonalaira, amelyeket próbál kiemelni, ugyanakkor igyekszik kicsit kordában is tartani. Optikailag tökéletesítheted a körte vonalaidat, ha nemcsak formás fenekedet, de szupervékony derekadat is kiemeled.

Őszibarack

A barackalak az, amire minden nő vágyik: kerek, kemény, izmos és feszes. Bármennyire is áhított forma ez, csak a nők 10 százaléka mondhatja el magáról, hogy a hátsója egy barackra hasonlít. Az őszibarack alak ugyanis nemcsak kicsi, izmos feneket jelent, hanem összességében is vékony, karcsú testalkatot. A számodra tökéletes gyakorlat a csípőemelés. Feküdj a hátadra, a térdedet húzd fel a csípődhöz, majd végezz legalább száz emelést. Az is elég, ha csak néhány centire emeled, billented meg a medencédet, de felemelheted addig is, amíg a hátad nem lesz teljesen egyenes. Ez utóbbiból végezz háromszor tíz ismétlést minden második napon.

Thinkstock
Thinkstock

A Life sztártippjei:
- Kristen Stewart és Kylie Minogue nemcsak szuper karcsú, hanem szuper a fenekük is. Bár a két sztár még krumpliszsákban is jól mutatna, inkább rövid és szűk ruhákat hordanak, de egy bőszárú nadrág is csodásan mutat egy ilyen kerek hátsón.

Life.hu fitneszpercek - Mozgasd meg a csípődet Füzessy Balázzsal!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=25hFqUGIEgVUdOVn

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.