Síelj itthon - Kinyitottak a hazai síterepek!

utazás szórakozás program síelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a magaslati élményt szívesen összekötnéd egy kellemes téli barangolással, eláruljuk, hová érdemes menned!

1. Mátra Centrum - Kékestető

Gyönyörű természeti környezetben élvezheted a tél minden örömét, ha ellátogatsz a hazánk legmagasabb pontján található Kékestetőre. A sícentrumban kb. 3 km hosszan 3 északi és 4 déli pályán csúszhatsz, ahol a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően kiváló a pályák minősége. Éjszakai síelésre szerdán, pénteken és szombaton van lehetőséged, emellett a kijelölt erdei útvonalakon motorosszán túrára is benevezhetsz. Ha a síelés után egy kis lazításra vágysz, a pálya melletti körbár különleges hangulatával izgalmas kikapcsolódást ígér.
Bővebb infó: http://www.kekesteto.hu/

kekesteto.hu
kekesteto.hu

A Life tippje:

Érdemes felmásznod a TV-torony kilátóba, ahonnan megcsodálhatod a lenyűgöző panorámát.

2. Sícentrum - Bánkút

December 25-én kezdődött meg Bánkúton az idei síszezon, ahol hótaposó gépek, 8 lesiklópálya és 8 sífelvonó garantálja a kiváló síelési lehetőségeket. Különböző nehézségi szintű sípályákon csúszhatsz, és ha ennél könnyedebb testmozgásra vágysz, használhatod az elkülönített szánkópályát is. A közelben remek sítúra útvonalak vannak, de érdemes ellátogatnod a szomszédos Lillafüredre és Szilvásváradra is. A sícentrum kezdők és gyerekek számára egyaránt ideális, a 7-es és 8-as pályák kiválóan alkalmasak az alapok elsajátítására, valamint a szezonnapok alatt komplett felszerelést is lehet kölcsönözni.
Bővebb infó: http://www.bankut.hu/

A Life tippje:

Lovasszánnal is bejárhatod a környéket, ami felejthetetlen élmény.

3. Sípark - Mátraszentistván

A Mátra szívében lévő síkomplexumban közel 4 km-es szakaszon 9 változatos pálya közül választhatsz, és a leghosszabbaktól 2 lift szállít fel a csúcsra. Ha szívesen beneveznél egy éjszakai túrára, több mint 1 km-en keresztül síelhetsz a kivilágított pályákon, de érdemes kipróbálnod a Hócsúszdaparkban a Skibike-ot és a "gumifánkot" is, amivel 130 méter hosszan csusszanhatsz le. A sípark egyedülálló pályáján szerpentin vonalvezetésben síelhetsz, miközben gyönyörködhetsz a téli panorámában. Attól sem kell tartanod, hogy a sportolás után éhes maradsz, hisz a finom gőzgombóc mellett itt megkóstolhatod a szlovák és a palóc konyha specialitásait is.
Bővebb infó: http://sipark.hu/

4. Nagyvillám sípálya - Visegrád

Ha gyerekekkel indulnál síelni, válaszd a visegrádi sípálya hóágyúzott lankáit, ahol számos gyakorló lejtő található. A pályarendszer kb. 1700 méter hosszú, amin főszezonban 8 felvonóval üzemel, valamint a felejthetetlen esti síelés is várja a téli sportok szerelmeseit. Természetes hó esetén a kicsik számára egyedülálló élményt kínál a szánkópálya, de csúszkálhatnak a hófánk pályán is. A sípályán oktatásra és kölcsönzésre is lehetőséged nyílik, szállást pedig a közeli erdei iskolában lévő faházakban foglalhatsz.
Bővebb infó: http://www.visegradsipalya.hu/

visegradsipalya.hu
visegradsipalya.hu

5. Nordica Síaréna - Eplény

Magyarország legszínvonalasabb síparadicsomában pár napja indult be az igazi szezon. Az állandó hóágyúzás miatt a pályákat egész télen igénybe lehet venni, és a 6 felvonónak köszönhetően csekély várakozással juthatsz fel a 350 méteren fekvő völgyből az Ámos-hegy csúcsáig. A snowboardosok és freeskisek számára kialakított Funparkban kezdőként és profiként egyaránt megtalálhatod a legjobb elemeket, és ha szeretnéd tökéletesíteni a tudásodat, profi trénerek segítségével ezt is megteheted. Ha egy kis melegségre vágysz, a hütték fenséges falatokkal várnak, és a sípálya környékén kellemes szállásokat is találhatsz.
Bővebb infó: http://www.siarena.hu/

A Life tippje:

Január 22-én rendezik meg a Snow Dayt, ahol közelebbről is megismerkedhetsz a téli sportolási lehetőségekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.