Füssen, az elbűvölő középkori város

utazás kastély Németország Bajorország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha novemberben kirándulsz Füssenbe, érteni fogod, miért nevezik ősszel az Allgäu régiót "aranykornak". Ilyenkor a táj színpompásan ragyog, a levegő friss, kellemes, és fantasztikus körülmények között járhatod be a térség legszebb túra- és kerékpárútvonalait. Add át magad az élvezeteknek, és szívd magadba az álomszerű élményeket.

Bajorország romantikus lelke

Európa egyik legrégebbi kulturális városa nemzetközileg ismert nyaralóhely a németországi "Romantikus út" végén. Az Allgäu-i Alpok lábánál fekvő Füssent csodálatos hegycsúcsok, dombok és számos tó keretezi, a bámulatos szépségű környék pedig ideális kiindulópont a közeli királyi kastélyok felkereséséhez. A Kelet-Allgäu régió kristálytiszta folyóival és tavaival, valamint gyönyörű erdőivel és váraival egyedülálló természeti kincsnek számít, gyógyfürdőinek köszönhetően pedig pihenés céljából is tökéletes. A "lüktető szív" - így lehetne leginkább jellemezni Füssen óvárosát - középkori sikátorai, nyeregtetős házai, a barokk templomok és a régi városfal sokat elárul a több mint 700 éves település múltjáról. Az üdülővárosban az egyes történelmi korszakok harmonikus egyensúlyt teremtve jelennek meg, és egyedülálló időutazásban lehet részed, ha nekivágsz az ismeretlennek.

Forrás: www.fuessen.de
Forrás: www.fuessen.de

A Life.hu tippje:

Nevezz be egy különleges idegenvezetésre, és ismerd meg a bűbájos Füssen másik oldalát, amely különösen az esti órákban magával ragadó. A program időpontja 2013. november 11., 19.00-20.30 óra, bővebb infó: http://www.fuessen.de/

Ahol felelevenedik a középkori élet

A történelmi óváros kellemes sétára csábít, és sokszínűségének köszönhetően olaszos hangulata van, függetlenül attól, hogy egy teraszon kávézol, vagy a piacon böngészel a helyi finomságok között. Az augsburgi püspökök egykori nyári rezidenciája uralja Füssen városképét, amely lenyűgöző gyöngyszeme a késő középkori világi építészetnek. Az óváros felett magasodó vár különlegességei az udvarhomlokzatok, a St. Vitus-kápolna és az óratorony, ám érdemes ellátogatnod az újonnan parkosított kertbe is, ahol gyógy-és fűszernövényeket termesztenek. A 8. században alapított Szent Mang-kolostor betekintést enged a középkor izgalmas világába, valamint csodálatos lant- és hegedűgyűjteménnyel büszkélkedhet, emlékeztetve arra, hogy a 16. században itt alapították az első európai hangszercéhet. A Városi Múzeum az egykori bencés apátság déli szárnyában található, kiemelt látnivalói közé tartoznak a pompásan díszített barokk szalonok, a könyvtár és a Szent Anna-kápolna a füsseni festő, Jakob Hiebeler Haláltáncával.

Forrás: www.fuessen.de
Forrás: www.fuessen.de

A Life.hu tippje:

Igazi turisztikai attrakció a Füssentől néhány km-re lévő Lech-vízesés, amelynek közelében megtekintheted Szent Magnusz apostol lábnyomát, aki a legenda szerint ezen a ponton szökött el pogány üldözői elől.

A Life.hu extra tippje: Családias szállás Bajorország szívében - Schwangau-Hotel Schwangauer Hof - 9.800 Ft/fő/éjtől



Kóstold meg az eklektikus ízeket!

Füssen késő középkori házai, festői sikátorai és kanyargós utcái kellemes sétára csábítanak, ahol egymást érik a hangulatos teraszok és kávézók, így nincs más dolgod, mint élvezni a szép napot. Lépj be egy különleges kulináris világba, és fedezd fel Füssen változatos konyháját, amelyben éppúgy megtalálhatod a tájjellegű specialitásokat, mint a valódi német ízeket vagy a mediterrán fogásokat. Remek őszi kirándulólehetőséget nyújtanak a régió különös szépségű tavai. A Forggensee Bajorország negyedik legnagyobb tava, amit szép időben körbe is sétálhatsz, vagy ellátogathatsz a Füssentől néhány km-re lévő titokzatos Alpsee-hez, amely II. Lajos király kedvenc fürdőtava volt. A spa-élményt sem szabad kihagynod a repertoárból, és legyen szó klasszikus gyógykúráról, kényeztető wellnessfürdőről vagy a legújabb szépségkezelésekről, a Schwangau-i Termálfürdőben és Bad Faulenbachban testileg-lelkileg felfrissülhetsz.

Forrás: www.fuessen.de
Forrás: www.fuessen.de

A Life.hu tippje:

Füssentől csak egy kőhajításnyira van II. Lajos bajor király legextravagánsabb alkotása, a Walt Disneyt is megihlető Neuschwanstein-kastély. Miközben turisták millió keresik fel évente Európa mesekastélyát, viszonylag kevesen látogatnak el a szomszédos Hohenschwangau-kastélyhoz, ahol a kis Lajos nevelkedett. A nyitva tartásról bővebb infó: http://www.neuschwanstein.de/index.htm, http://www.hohenschwangau.de/

A Life.hu extra tippje: Szállj meg a kastélyok közelében! Németország-Hohenschwangau-Hotel Garni Schlossblick - 8.200 Ft/fő/éjtől



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.