karácsony utazás New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak egy módon lehet leírni a New York-i karácsonyt: varázslat! Az egész város fénypompába öltözik, a kirakatok fantasztikusan dekoráltak, és a terek olyan díszesek, mint sehol máshol a világon. A Nagy Alma egyedülálló kulturális és szórakoztató programokat kínál az ünnepi szezon alkalmával. Éld át te is az amerikai karácsonyi álmot!

Korok és kultúrák találkozása - Az ezerarcú metropolisz bűvöletében

Bár New York nem számít olcsó úti célnak, mindig izgalmas és feledhetetlen. Az Egyesült Államok legnépesebb és legfontosabb városa a világ minden tájáról vonzza a turistákat, nem véletlenül. Az amerikai metropolisznak annyi beceneve van, ahány arca, és a szuperlatívuszok világába érkezik az idelátogató: itt vannak a legmagasabb felhőkarcolók, a legnagyobb parkok, a leghíresebb terek és a legszebb épületek. A gyönyörűen vibráló város megszámlálhatatlan látnivalót, kincset rejt, és 500 galériával, 200 múzeummal, 150 színházzal és több mint 18 ezer étteremmel büszkélkedhet. Érdeklődési körödtől és idődtől függően rengeteg tematikus városnéző útvonal közül választhatsz. Így például felkeresheted az egykori Világkereskedelmi Központ helyét, vagy megismerheted a világ legnagyobb forgalmú tőzsdéjét a Wall Streeten. Ha szórakoztató vonalon indulnál el, meghallgathatod a harlemi gospelkórusokat, bejárhatod kedvenc TV-műsoraid helyszíneit, vagy izgalmas kirándulást tehetsz a város kulináris történetében.

Forrás: Thinkstock

Bővebb infó: http://www.newyorkwelcome.net/index.php

A Life.hu tippje:

Az avantgárd Greenwich Village egyike New York legvonzóbb környékének, amely különösen szép hely a sétára, az előkelő SoHo negyedet divatos butikjai miatt érdemes felkeresned, Chinatown és Little Italy városrészek pedig a kulináris élvezetek miatt kihagyhatatlan célpontok.

Impozáns múzeumok, lenyűgöző hangulatú épületek

New York ikonikus helyeit nehéz lenne bejárni néhány nap alatt, ezért célszerű egy fontossági sorrendet felállítanod, így saját tempódban látogathatod meg a főbb nevezetességeket. A Liberty Islanden található Szabadság-szobor az ország legnagyobb becsben tartott eszméit szimbolizálja, a város legmagasabb épülete az art deco stílusban épült Empire State Building felhőkarcoló. Ám ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a legendás attrakcióból, célszerű kora reggel vagy kora este érkezned. Bővebb infó: http://www.esbnyc.com/observatory_visitors_tips.asp

New York egyik építészeti csodája az East River felett méltóságteljesen átívelő Brooklyn híd, és miközben átsétálsz rajta, gyönyörködhetsz a lélegzetelállító panorámában. A Nagy Alma szerelmi viszonyt folytat leghíresebb zöld területével, amelyet az idők során rengeteg filmben, könyvben és dalban is megjelenítettek. A Manhattan központjában található Central Park minden évszakban látogatók millióinak nyújt kikapcsolódási lehetőséget, és népszerű helyszíne a kulturális eseményeknek.

Forrás: Thinkstock

Bővebb infó: http://www.centralparknyc.org/

A Life.hu tippje:

A Fifth Avenue-n található Szent Patrik-székesegyház az Egyesült Államok legnagyobb katolikus temploma. A neogótikus remekmű különleges helyet foglal el a New York-iak szívében, és csendes menedéket nyújt annak ellenére, hogy évente több millióan látogatják. Az ünnepi miserendről bővebb infó: http://www.saintpatrickscathedral.org/

Korcsolyára fel!

Ha decemberre időzíted az utazást, fel kell készülnöd a hidegre vagy akár a hóra, de az időjárás viszontagságaiért kárpótolnak a szenzációs élmények. Bár a korcsolyázás elsőre nem tűnik túl izgalmasnak, a téli csodaországot saját szemmel is megtapasztalhatod, ha beiktatod a programodba a Rockefeller Centernél lévő jégpályát, a Central Parkban található Wollman koripálya pedig olyan híres filmekből lehet ismerős, mint a Love Story vagy a Szerelem a végzeten. Nagyszerű módja annak, hogy felmelegítsd a testedet, ha nekivágsz egy feledhetetlen kulturális kalandnak, és ellátogatsz New York ámulatba ejtő múzeumaiba. A Metropolitan Művészeti Múzeumban vagy az Amerikai Természetrajzi Múzeumban könnyen eltölthetsz akár egy egész napot is, ám sok kisebb múzeum is csodálatos gyűjteményeket kínál. Mindközül talán a legegyedibb művészeti intézmény a spirál formájú Guggenheim múzeum, ahol olyan zsenik alkotásait tekintheted meg, mint Manet, Picasso és Renoir. A harlemi Apollo Színházban kezdte karrierjét többek a The Jackson 5 és Jimi Hendrix, a világ leghíresebb kulturális komplexumában, a Lincoln Centerben mindig izgalmas előadások várják a közönséget, a Radio City Music Hallban pedig tökéletes karácsonyi program a világhírű női tánckar showműsora.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A hajótúra remek lehetőség a kellemes pihenésre, miközben szemügyre veheted New York City fontos látnivalóit. A menetrend korlátozottabb a téli időszakban, ezért érdemes tájékozódnod indulás előtt. Bővebb infó: http://www.citysightseeingnewyork.com/

Álom luxuskivitelben

New York nagyáruházai, mint a Barneys, a Bloomingdale és a Macy's minden divatőrült álma, s még ha nem is engedheted meg magadnak az efféle luxust, az ünnepi pompában tündöklő kirakatok látványa már önmagában felejthetetlen élmény. Mi más jelenthetné az utazás fénypontját, mint a Rockefeller Center karácsonyfájának ünnepi ceremóniája, amelynek fényei december 4-én ragyognak fel először. New York egyik leghíresebb eseményét minden évben sztárfellépők színesítik, idén énekelni fog többek között Mariah Carey, Toni Braxton és Kelly Clarkson is. Látogass el a város legnépszerűbb pontjára, a neonfényekben vibráló Times Square-re, amely fantasztikus éttermei mellett a világ egyik legkoncentráltabb színházi negyedével büszkélkedhet. Ha jegyet váltasz karácsonykor egy Broadway show-ra, vagy a Times Square környékén búcsúztatod az óévet, részese lehetsz egy olyan eseménynek, amiről milliók csak álmodnak. A téli kiruccanás abszolút kuriózuma végigsétálni New York ikonikus bevásárlóutcáján, amely egykor a hírességek és a gazdagok lakóhelye volt. Az Ötödik sugárúton (Fifth Avenue) vannak a világ leggyönyörűbb karácsonyi kirakatai, és ezek a szépségek valóban erősítik az ünnepi érzést.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Érdemes Citypass füzetet vásárolnod, így jelentős kedvezményekkel tekintheted meg a világváros kihagyhatatlan nevezetességeit, a New York Pass és az Explorer Pass birtokában szintén időt és pénzt takaríthatsz meg.

A Life.hu extra tippje:

Ünnep a legizgalmasabb városban - Karácsony New Yorkban - magyar programmal - 285.000 Ft/fő/5 éjtől


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.