Egy stílusos város mediterrán hangulattal: Szeged igazi élményáradat!

téliszalámi halászlé Magyaroroszág Szegedi Ifjúsági Napok Szegedi Dóm utazás nyaralás Szegedi Szabadtéri Játékok Szeged
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár Rómával, Madriddal és Athénnal nehéz versenyre kelni, nem kell repülőre szállnod ahhoz, hogy forró érzések öntsék el a szívedet. Szeged egyike hazánk legcsodálatosabb városainak, és szépsége olyan elragadó részletekben jelenik meg, mint az idillikus Tisza-part, a hangulatos terek és a gyönyörű szecessziós épületek, amelyek egy időtlen világ képét varázsolják köréd. A pezsgő egyetemváros sokszínűségét és elevenségét minden percben élvezheted, a Life.hu most ehhez ad remek tippeket!

Minden sarkon valami különlegesség

Ha idén a pároddal inkább országhatáron belül nyaralnál, de még nincs konkrét terved, tucatnyi okot tudunk, amiért érdemes Szeged felé venned az útirányt. A Tisza és a Maros találkozásánál elterülő dél-alföldi város gazdag történelmének, aktív kulturális életének és gasztronómiai hagyományainak köszönhetően egész évben, ám különösen nyáron vonzó turistacélpont. Az Alföld napfényes „fővárosát" az 1879-es hatalmas árvíz után szinte teljesen újjá kellett építeni, ám rekordidő alatt nyerte el mai egységes, eklektikus városképét.

Ha végigsétálsz mediterrán hangulatú belvárosában, téged is a magával ragad a látvány és felfedezésre csábít különleges varázsa. A Kárász utca és a klasszicista stílusú Klauzál tér műemlékházai letűnt korok hangulatát árasztják. A kiváló akusztikával büszkélkedő új zsinagóga, a Gaudí lakóházakhoz hasonlító Reök-palota, a szecessziós Móricz ház, a neobarokk Városháza és a Zsolnay-majolikával díszített Deutsch-palota is megőrizte időtlen szépségét.

Forrás: szeged.hu

A Life.hu extra tippje:

Ha igazán otthon szeretnéd magad érezni, a butikhotel stílusú kortárs műemlékház tökéletes hely pihenésre és feltöltődésre. Már 10 207 Ft/ fő / éjtől.

Lazíts és élvezd a napsütést!

A monumentális dóm Európa egyik legjelentősebb temploma, és az előtte lévő tér nem csupán a velencei Szent Márk tér méretével egyezik meg, hanem egyedülálló hangulatát tekintve is. Itt rendezik meg minden évben a Szegedi Szabadtéri Játékokat, amely mára hazánk legnépszerűbb és legnagyobb múltú nyári színházi fesztiváljává nőtte ki magát. Bár az idei előadásokra minden jegy elkelt, hogy jövőre ne maradj le erről a különleges élményről, már most érdemes megvásárolnod a belépőt.

Forrás: szeged.hu

Ha városnézés közben elfáradtál és megpihennél egy kicsit, letelepedhetsz a Széchenyi tér évszázados platánfái alatt. A szökőkutas Dugonics tér az egyetemisták kedvelt találkozóhelye, a közelmúltban felújított Szent István tér pedig nem csupán kellemes pillanatokat rejt magában, hanem fantasztikus panorámaélményt is, ha felkapaszkodsz a helyiek által csak „Öreg Hölgynek" becézett víztoronyba.

A Life.hu tippje:

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében remek fotókat készíthetsz a növényritkaságokról, és akár örökbe is fogadhatod őket.

Ha Szeged, akkor halászlé!

Szeged azon ritka helyek egyike, ahol egész évben gazdag a programkínálat, és ha ügyesen állítod össze az augusztusi kiruccanás forgatókönyvét, olyan élményekkel gazdagodhatsz, amelyek hosszú időre feltöltenek energiával. A magyar könnyűzene jeles képviselői adnak koncertet hamarosan a Szegedi Ifjúsági Napokon, ahol minden évben az önfeledt szórakozásé a főszerep.

Forrás: szin.org

Ha csendesebb kikapcsolódási formát választanál, múzeumjárásra is bátran vállalkozhatsz, így minden titkot megtudhatsz az ókori Egyiptomról, valamint a szegedi paprikáról és a téliszalámiról. Sétahajózás közben élvezheted a napfényben fürdőző város látképét, de bringával és Segway-jel is nekivághatsz a kihagyhatatlan látnivalók felfedezésének.

Az ország legnagyobb területű vadasparkjában testközelből figyelheted meg a kuriózumnak számító állatokat, augusztus 9-én pedig te is részt vehetsz egy izgalmas éjszakai túrán. Ha Szeged, akkor halászlé: a Roosevelt téri halászcsárdában megkóstolhatod a híres szögedi ételeket, a Tisza partján lévő magyaros vendéglőben pedig a finom falatok mellé élőzene is jár!

Forrás: Facebook/ Roosevelt téri Halászcsárda

A Life.hu tippje:

Az aktív nyaralás szerelmesei egy kerékpártúra során megismerhetik a Fehér-tó kiemelkedően gazdag madárvilágát, a vadvízi sportokat kedvelők pedig kenuzhatnak a mártélyi Holt-Tiszán. Bővebb infót a programokról és szálláshelyekről itt találsz.

A Life.hu extra tippje:

Ismerd meg a régió hungarikumait, és lazíts a nívós építészeti díjat nyert belvárosi szállodában - már 9 000 Ft/ fő / éjtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.