Téli varázslat a szomszédban: 3 bűbájos üdülőhely Szlovákiában

Forrás: Thinkstock -
utazás síelés Szlovákia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lélegzetelállító hegycsúcsok, fenyőerdővel borított völgyek, változatos sípályák, mesebeli üdülőfalvak – ez Szlovákia, a havas meseország, ami valóra váltja mindazt, amiről a szabadtéri sportok szerelmesei álmodnak. Hogy a következő hétvégi kiruccanásod igazán emlékezetes legyen, és kedvedre hódolhass a tél nyújtotta lehetőségeknek, a Life.hu most megmutatja a leghangulatosabb üdülőhelyeket!

Ahol a síelés egy teljesen új élmény

Ha kiszakadnál egy kicsit a város forgatagából, és néhány kellemes napra vágysz a hegyekben, Szlovákia híres üdülőhelyei kiválóan alkalmasak kikapcsolódásra, pihenésre. Az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra között 960 méter magasan fekvő Donovaly (Dóval) és környéke a kimeríthetetlen szabadidős programok forrása, ahol nincs rohanás, nincs stressz, így nyugodtan átadhatod magad az idilli természet harmóniájának.

A festői szépségű üdülőfalu az ország egyik legnépszerűbb síparadicsoma, ahol több mint 11 kilométer tökéletesen karbantartott pálya áll a síelők rendelkezésére, a felvonók gyorsak, kényelmesek, az éjszakai lesiklás pedig kétségkívül különleges élmény. Ha a snowboard rajongója vagy, itt a freeride élmény is garantált, de akkor sem kell aggódnod, ha most először csatolsz lécet a lábadra, mert biztonságos környezetben, profi oktatók segítségével sajátíthatod el a síelés alapjait. A környék csendes tájait kutyaszánon suhanva vagy túrázva is felfedezheted, ha pedig benevezel egy tandemrepülésre, Donovaly impozáns hegyeit merőben más aspektusból csodálhatod meg. Bérletárakról, hóviszonyokról bővebb infót ITT találsz.

Forrás: AFP/Joe Klamar

Life.hu tipp

Regenerálódj az üdülőfalutól 35 km-re lévő Bešeňová (Besenyőfalu) termálfürdőjében, ami kellemes szórakozási lehetőséget nyújt a hideg téli napokon is.

A Life.hu extra tippje

Donovaly családias hangulatú panziója komfortos pihenést biztosít, éttermében a nemzetközi ínyencségek mellett hagyományos szlovák finomságokat is kóstolhatsz. Síelés - Szlovákia - Zornička - 8000 forint/fő/éjtől

Kalandozz a Magas-Tátra szívében

A téli természet gyönyörű arcát hol tudnád jobban megismerni, mint a hegyekben, ahol egy igazi álomvilág elevenedik meg előtted, és a kristálytiszta levegő hihetetlen energiával tölti fel a lelkedet. A Magas-Tátra Európa egyik legszebb kirándulóhelye, idilli túraútvonalak kanyarognak vadregényes erdők és völgyek közt, és a hegyvidéki erdők festői hátteret nyújtanak a téli kirándulásokhoz. Az aránylag kis területű magashegység legrégibb üdülőtelepülése a Popradtól 12 km-re fekvő Ótátrafüred (Starý Smokovec), amelynek a sípályáin családok, kezdők és haladók egyaránt megtalálják számításaikat.

A környék bővelkedik szabadidős lehetőségekben, túrázás során megcsodálhatod a hegyi vízeséseket és a tavakat, valamint kevesebb, mint fél óra alatt eljuthatsz Ménhárdra (Vrbov) - a község termálfürdőjében jól fog esni egy kis lazítás a havas kalandok után.

Forrás: Wikipedia

Life.hu tipp

Igazi luxus körülmények között pihenhetsz Ótátrafüred romantikus szállodájában, ahol élvezheted a színvonalas szolgáltatásokat és a fantasztikus panorámát.

Egy hely, ami pillanatok alatt rabul ejti a szívedet!

A szlovák sípályáknak varázslatos bája van, a hegyvidéki szállodák közül sok csak gyalogosan megközelíthető, a kis kunyhók teraszáról pedig lenyűgöző kilátás nyílik a hófödte tájra. Itt a mozgás szerelmesei adrenalinnövelő izgalmakra, európai szintű szolgáltatásokra és kedvező ár-érték arányú pályaszállásokra számíthatnak. A Magas-Tátra legmagasabban fekvő települése, Csorbató (Štrbské Pleso) lélegzetelállító környezetével, a mellette lévő tóval és a kiváló sípályákkal már régóta kedvelt úti cél a magyar turisták körében is.

A kiváló klímájú üdülőhely eklektikus keveréke a századvégi hangulatot árasztó szállodáknak, a kommunista időkre emlékeztető nyaralóknak és a 21. századi minimalista épületeknek. Síelés után a környék természeti látványosságait is érdemes felkeresned, mint pl. a Csorba-tótól északnyugatra található Furkota-völgyet, a Fátyol-vízesést a Malompataki-völgyben, ám az 1494 méter magasságban fekvő Poprádi-tó is fenséges látványt nyújt télen.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Az Alacsony-Tátra festői környezetében elhelyezkedő Jasná üdülőközpont a téli sportok kedvelőinek fellegvára, ami határtalan lehetőséget kínál a pihenésre és a szabadidő aktív eltöltésére. Síelés - Szlovákia - Hotel Repiska - 9.440 forint/fő/éjtől

Kenyától Új-Zélandig: A világ legjobban őrzött titkai testi-lelki feltöltődéshezhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150112-kenyatol-uj-zelandig-a-vilag-legjobban-orzott-titkai-testi-lelki-feltoltodeshez.htmlAz Eiffel-torony, a Colosseum, a Grand Canyon és a Tádzs Mahal egytől egyig csodálatos látnivalók, de valami egészen különleges élményben lesz részed, ha beiktatod úti tervedbe azokat a helyeket, amit csak kevesen ismernek. Gyönyörködj velünk a világ legrejtettebb kincseiben Kenyától Új-Zélandig!UtazásThinkstockAhol soha nincs hideg: napfürdőzz a mágikus Madeirán!http://www.life.hu/lifeutazas/20141230-utazas-madeira-portugaliatol-nincs-messze-es-gyonyoru.htmlAz ünnepek után kedvet kaptál egy különleges kiruccanáshoz, és olyan helyet keresel, ahol nincs szükség télikabátra? A Portugáliához tartozó Madeira valószínűleg nem jutna elsőre eszedbe, mint lehetséges úti cél, pedig a sziget leginkább az Édenhez hasonlítható: buja növényvilága, lenyűgöző tengerpartja, vad hegyvidéke és egész évben tavaszias időjárása miatt a tökéletes kikapcsolódás záloga.UtazásThinkstockA vakáció non plus ultrája: minden álmod valóra válik az egzotikus Tahitin!http://www.life.hu/lifeutazas/20141216-utazas-tahitire-egzotikus-nyaralas-alomszep-helyen-francia-polinezia.htmlBuja trópusi növényzettel borított hegyhátak, hófehér partszakaszok, türkizkék lagúnák és mindenütt kristálytiszta víz. Mint egy film katartikus csúcspontja, úgy érinti meg a lelkedet Tahiti, a romantika szigete, amelynek varázsa nemcsak páratlan szépségében, hanem sokoldalúságában és kifinomultságában rejlik.Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.