Boracay szépségével nem lehet betelni - Iszak Eszti elárulja, miért!

Forrás: Thinkstock -
Iszak Eszter nyaralás Boracay
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Iszak Eszter a modellkedéssel töltött évei alatt Amerikától Japánig számtalan helyen megfordult, ám a Fülöp-szigeteket az egyik leggyönyörűbb helynek tartja azok közül, ahol eddig járt. A VIVA TV műsorvezetője nemrég tért vissza Boracay-ról, ahol egy hetet töltött szerelmével, Dobrády Ákossal. Eszti azt mondta, hogy a fehér homokos strandokon, a festői naplementén és az izgalmas vízi kalandokon túl van valami Boracay-ban, ami azonnal magával ragadja az embert. Erről mesélt a Life.hu-nak.

Ahol Ég és Föld egyesül

Eszti 7 évvel ezelőtt Thaiföldön dolgozott modellként, és egy filippínó származású lány volt a lakótársa, aki sokat mesélt neki a Fülöp-szigetekről. A fiatal sztár mindig is kíváncsi volt erre a távoli szigetállamra, és amikor először megpillantotta Boracay-t, rögtön megértette, hogy a barátnője miért rajongott ennyire ezért az apró szigetért. Itt nem csak bungalók sorakoznak a parton, mint más délkelet-ázsiai üdülőhelyen – ez egy világszínvonalú sziget, világszínvonalú szolgáltatásokkal, és ma már nehéz elképzelni, hogy 30 évvel ezelőtt a kunyhókban nem volt villany.

A kb. 7 km hosszú és 2,5 km széles Boracay egy igazi strandparadicsom, ahol minden megtalálható, ami a nyugalomhoz és a kényelemhez szükséges. A sziget igazi vonzerejét a türkizkék tenger és a puha fehér homok adja, a 4 km hosszan húzódó White Beach a TripAdvisor felhasználói szerint a legszebb strand egész Ázsiában. A sekély vízben lehetőség nyílik búvárkodásra, Eszter is kipróbálta a sznorkelezést, és teljesen lenyűgözte a víz alatti élővilág, leszámítva azt az apróságot, hogy a merülés közben alaposan leégett a háta.

Forrás: Thinkstock

Az alig 200 m hosszú Diniwid Beachről nyílik a legjobb kilátás a szigetre, Balinghai Beach egy romantikus búvóhely azok számára, akik szeretnének nyugodt körülmények között strandolni, a Bulabog Beach a szörfösök körében népszerű, Tulubhan Beach öreg pálmafái pedig kellemes árnyékot nyújtanak a forró hónapokban.

Iszak Eszti tippje

Pipával és búvárszemüveggel is izgalmas dolog a merülés, de 5-6 méter mélyen sétálni a vízben semmihez nem fogható élmény. A kb. 20 percig tartó Seawalkert nagyon élveztem! Itt fontos tudni, hogy használat közben nem mozgathatjuk a fejünket, mert bemegy a víz a speciális sisakba!

A Life.hu extra tippje

Fedezd fel a természetet, a művészetet, a kultúrát és a gasztronómiát úgy, ahogy eddig soha nem gondoltad volna! Pattaya az ősi thai hagyományok és a modern kalandok csábító keveréke - abszolút kihagyhatatlan úti cél! Thaiföld - Pattaya - Hotel Golden Sea Pattaya (repülővel) legjobb ára - 129.900 forint/fő/7 éjtől

Találj rá a saját kalandodra!

Egy boracay-i vakáció nem lenne teljes szigettúra nélkül! Az útvonal általában tartalmaz egy szabadtüdős merülést Crocodile Islanden, de nem kell aggódnod, mert a vízben nem hemzsegnek a vérszomjas ragadozók, a szigetet azért hívják így, mert alakja hasonlít egy krokodiléhoz. A sugárzóan szép műsorvezető imádta a napozást, a tengert, érdeklődött a helyi kultúra iránt és a természetben is szívesen barangolt.

Forrás: Thinkstock

Boracay-on a fő közlekedési eszköz a motoros tricikli, amivel Eszti és párja bejárta a környéket, ám a szomszédos Crystal Cove szigetére tett látogatás is hatalmas élményt jelentett számukra. A csodálatos boracay-i naplemente a fehér, kék vitorlák fedélzetéről még szebb látvány, és közben azt is megfigyelheted, hogyan manővereznek a „paraw" kapitányok a vízen. Ha szívesen meglepnéd magad valamivel, a helyi árusoktól színes gyöngyökből készült karkötőket és nyakláncokat vásárolhatsz.

Iszak Eszti tippje

Érdemes ellátogatni a Palawan szigetén lévő El Nidóba, ami a természeti szépségek és a nyüzsgő tengerparti élet mellett arról is híres, hogy állítólag egyik strandja inspirálta Alex Garlandot A part című regény megírására, aminek filmes változatában Leonardo DiCaprio játssza a főszerepet.

Ízek, színek, illatok

Boracay mindenki számára tartogat meglepetéseket: az egzotikus szigeten a szerelmespárok, a családdal, baráti társasággal érkezők és a különlegességre szomjazó turisták éppúgy megtalálják számításaikat, mint azok, akik egyedül vágnak neki az utazásnak. Eszti nem igazán tudta kiélvezni a gasztronómia által nyújtott örömöket, szerinte a thai és a vietnámi konyha sokkal ízletesebb, színesebb, mint az itteni. A tengeri herkentyűkért sem rajong, de szerencsére finom gyümölcsökből egyáltalán nem volt hiány, egyik nagy kedvencét, a lédús mangosztánt egy fotón is megörökítette közösségi oldalán.

Forrás: Facebook/VIVA Iszak Eszti

Ha a bájos szőke szépséggel ellentétben te kedveled a halból készült fogásokat, D'Talipapa egy olyan hely, amit nem szabad kihagynod. A „nedves piac" legfőbb kínálata a tenger gyümölcsei, az éttermekben pedig a te igényeid szerint készítik el a garnélarákot, a homárt vagy a kagylót. Jonah's shake: ez a név immár fogalommá vált Boracay-on, a gyümölcsből és tejből készült frissítő neked is jól fog esni a melegben!

Iszak Eszti tippje

A sziget éjszakai élete mozgalmas és izgalmas: a tűztáncosok előadása egyszerűen lenyűgöző, a bárokban kellemes élőzene szól, a legtöbb szórakozóhelyen pedig „happy hours" akciókat tartanak, vagyis egy koktél áráért kettő jár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.